Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:445307
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.04.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aizvien aktuālāka kļūst pakāpeniska sabiedrības noslāņošanās turīgos un pārtikušos, kā arī nabadzīgos sabiedrības locekļos. Patreiz Latvijā vidusšķira kā tāda ir gandrīz jau izzudusi ( un kā jau mēs zinām, ka tieši vidusšķiru uzskata par vienu no galvenajiem rādītājiem valsts attīstībā).
Pārejas periodā ir ļoti svarīgi apzināties “mazā biznesa” lomu šajā kapitālistiskās sabiedrības attīstības posmā. Atpūtas kompleksu un viesnīcu saimniecībai ir izredzes pāraugt valsti aptverošā viesnīcu tīklā, kas gan nodarbinātības, gan apgrozījuma apmērā var sacensties ar vidēji lielu ražošanas vai tirdzniecības uzņēmumu grupu. Valstij šāda uzņēmuma attīstības galastadija ir tikpat izdevīga sadarbība (nodokļi, nodarbinātība) ar bijušo “mazā biznesa” pārstāvi, kā arī ar lielu uzņēmumu apvienību.
Lieli uzņēmumi nerodas paši no sevis vienas dienas laikā, bet to sākums ir tradicionāls – ar biznesa plānu, iesniegumu bankas kredītdaļā un vēlēšanos darboties pie savas idejas realizācijas.
Diemžēl mūsu valstī veiksmīgās “megaprivatizācijas” gaitā šis dabiskais uzņēmumu izaugsmes ceļš ir pārrauts, un uzņēmumi dalās kioskos vai veiksmīgi privatizētās monopolapvienībās. Lai izjauktu šo radušos stāvokli, ir ļoti svarīga valsts loma mazās uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai. Kopumā sabiedrība no tā tikai iegūs, jo kā liecina kapitālistiski attīstīto valstu pieredze, mazais bizness, kas daļēji izpilda tirgus “sanitāra” lomu, spēlē lielu lomu pretmonopolu pasākumos.
Attīstoties modernajai sabiedrībai arvien vairāk tirgus daļas aizņem pakalpojuma un servisa uzņēmumi. Pakalpojumu sfēras sākumposms ir salīdzinoši vieglāks, jo neprasa tik lielus materiālus ieguldījumus, kā tas ir ražošanas uzņēmumos – tehnisko iekārtu iegāde, darbagaldi utt.
Tomēr runājot tieši par atpūtas kompleksu saimniecību jāatzīmē, ka tas viennozīmīgi ir saistīts ar lieliem kapitālieguldījumiem tieši īpašuma sfērā, un pie vislabākajām prognozēm nauda atgriežas ieguldītājam tikai pēc daudziem gadiem, un tieši tāpēc liela loma ir naudas cenai, jo bez valsts atbalsta un līdzdalības šādu projektu realizēt ir ļoti grūti, jo bankas kredītlikmes iznīcinās jebkuru peļņu nākotnē.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1114169
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация