Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:277366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Cenas vispārējs raksturojums un definīcija
Jau vairākus gadsimtus pirms mūsu ēras cilvēki sprieda un rēķināja - cik rudzu maisus atdot pret kaimiņa avīm, cik noķerto zivju dot par laivas aizdošanu, meklējot optimālo vērtību pakalpojumam vai precei, lai abas puses būtu apmierinātas. Pieminētā bartera vērtība vēlāk tika izteikta vienāda garuma zelta stieņos, tā nosakot vienu etalonu pēc kā pielīdzināt esošo produktu vai pakalpojumu vērtību. Arī mūsdienās valūtas bāze ir balstīta uz Latvijas Bankas zelta rezervēm, radot norēķinu veidu – naudu, par kuru var iegādāties pakalpojumus un preces par noteiktu vērtību jeb cenu. Tātad cena ir preces vai pakalpojuma vērtības mērs izteikts naudā.
Cena ir arī preces vai pakalpojuma pircēja un pārdevēja vienošanās rezultāts. Pārdevējs grib par preci saņemt augstāku cenu, pircējs - maksāt zemāku cenu. Šāda darījuma rezultātā tiek noteikta abām pusēm pieņemama cena, kas var gan veicināt, gan bremzēt uzņēmējdarbības attīstību. 1.1. tabulā var redzēt kā mainās cena, mainoties pieprasījumam un piedāvājumam. Cena ir viens no svarīgākajiem elementiem, kas nosaka realizācijas apjomu tirgū un uzņēmuma rentabilitāti. Pārdevēja un pircēja cenu politika lielā mērā ir atkarīga no tirgus formas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация