Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:256073
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Aptaujas rezultātu analīze    4
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Secinājumi
Izanalizējot aptaujas rezultātus var secināt, ka praktiski visi jaunieši vecuma grupā no 16 līdz 25 gadu vecumam lieto alkoholiskos dzērienus dažādas dzīves situācijās, kā piemēram, ikdienā, nedēļas nogalēs, jubilejās, svētku dienās utt. Visbiežāk alkoholiskos dzērienos iegādājas veikalos, kas tuvināti pircējiem vai arī atrodoties sabiedrībā, piemēram, klubos, bāros un citur.
Kā populārakie alkoholiskie dzērieni tiek minēti galvenokārt gan vājie, gan stiprie dzērieni, piemēram, alus, vīni, kokteiļi, viskijs, šņabis. Izvēloties alkoholiskos dzērienus patērētāji pievērš arī uzmanību alkohola koncentrācijai. Tā izvēle ir gan apzināta, gan neapzināta, atkarībā, kādam nolūkam tiek pirkti alkoholiskie dzērieni. Patērētāji neuzskata, ka viņu izvēli ietekmē preču zīmola atpazīstamība vai alkoholiskos dzērienu ražotāji , respektīvi, vai tie ir vietēji ražotāji vai ārzemju. Aptaujas dati liecina par to, ka pircēji bieži vien zina vai tie ir vietējie vai ārzemju ražotāji, tomēr apzināti vai neapzināti, tie dod priekšroku ārzemju ražotājiem.
Lielākoties, izvēloties alkoholiskos dzērienus, patērētāji galvenokārt pievērš uzmanību cenai un kvalitātei, kā arī izvēli būtiski ietekmē citu ieteikumi.Patērētāju izvēli bieži vien ietekmē arī veikalu piedāvātās atlaides, protams, ne vienmēr tā ietekmē viņu izvēli, jo respondenti norādīja, ka izvēli vairāk ietekmē tādi faktori, kā tā brīža finansiālais stāvoklis, pircēja personīgā gaume, kā arī iemesls alkoholiskā dzēriena iegādē, piemēram, vai tas paredzēts personīgai lietošanai, vai arī kā dāvana kādam.
Respondenti uzskata, ka alkoholiskā dzēriena kvalitāte ir atkarīga no alkoholiskā dzēriena veida. Toties ne vienmēr respondentus apmierina veikalu piedāvātais sortiments. Tā iemesli varētu būt – mazs piedavātais preču sortiments vai veikalā nav iespējams iegādāties iecienītāko alkoholiskā dzēriena veidu, ko vēlas pircējs.
Aptaujas dati liecina par to, ka jaunieši nebaidās izmēģināt jaunus, tikko ieviestus alkoholiskos dzērienus. Šo parādību ietekmē tas, ka jauniem produktiem bieži vien ir „iepazīšanās cena”, kas pēc pircēja domām nav augsta, kā arī savu lomu šeit spēlē jaunā produkta reklāmas kampaņa un citu, piemēram, paziņu ieteikumi.
Ņemot vērā to, ka vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli ir vidēji 300 Ls, tad attiecīgi tam, respondenti apgalvo, ka mēnesī alkolisko dzērienu iegādei vidēji tērē līdz 20 Ls, un vidēji vienā pirkuma reizē iegādājas alkoholiskos dzērienus ar tilpumu 1L. Neskatoties uz to, kādi ir ienākumi, lielākā respondentu daļa joprojām ir studenti (66.7%), bet tikai 20% no respondentiem strādā algotu darbu, ko iespējams apvieno ar studijām.
Kā jau autore to bija gaidījusi, jaunieši visbiežāk iegādājas alkoholiskos dzērienus, dodoties ballēties nedēļas nogalēs, kā arī pērkot tos kā dāvanu kādam vai ejot ciemos. To vai tas ir pozitīvi vai nē, ir grūti teikt, jo skatoties uz to no dažādu viedokļu skatu punkta, tiem visiem ir gan savi plusi, gan mīnusi, piemēram, negatīvi ir tas, ka jaunieši bieži izmanto alkoholiskos dzērienus atpūšoties, bet no otras puses – tie ir ienākumi ne tikai ražotājam, pašam veikalam, bet arī valstij, jo tiek maksāts pievienotās vērtības nodoklis un akcīzes nodokli.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация