Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:658672
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Zinātnieki atklājuši jaunu melu noteikšanas metodi, kurā tiek izvērtēts cilvēka rokraksts, vēsta britu bulvārpreses izdevums «Daily Mail».
Izraēliešu psihologi no Haifas Universitātes atklājuši vairākas pazīmes cilvēka rokrakstā, kas nodod meli - melojot cilvēks izdara ar pildspalvu lielāku spiedienu uz papīru, raksta garākiem vilcieniem un veido garākus burtus.

Ar neapbruņotu aci šīs atšķirības ir grūti saskatāmas, tomēr tās var noteikt, izmantojot datoru un skārienjūtīgu paliktni. Zinātnieki uzsvēruši, ka pētījums ir vēl agrīnā stadijā, tomēr pēc kāda laika šo sistēmu varēs izmantot, lai pārbaudītu aizdevumu pieteikumu un apdrošināšanas prasību ticamību.
Eksperimentā piedalījās 34 brīvprātīgie, kuriem bija jāuzraksta divas nelielas rindkopas - vienā no tām jāpavēsta par kādu reālu notikumu, bet otrā - par izdomātu. Eksperimenta dalībnieki izmantoja bezvadu elektronisko pildspalvu ar īpašu uzgali, kas fiksēja spiediena izmaiņas, rakstot uz datora planšetes, kas kontrolēja un analizēja rakstības stilu.
«Rakstot nepatiesību, vidējais spiediens, vilcienu garums un augstums bija būtiski lielāks nekā, rakstot patiesību,» atklāja zinātnieki žurnālā «Journal of Applied Cognitive Psychology» publicētajā pētījumā.
Pēc psihologu domām, melojot cilvēku rokraksts izmainās tāpēc, ka, izgudrojot faktus, smadzenēm ir jāveic lielāks darbs, nekā rakstot patiesību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация