Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:882139
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 37 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  cilvēktirdzniecība – klasifikācija, pazīmes, veidi, darbības mehānisms    5
2.  noziedzīga nodarījuma – cilvēktirdzniecības - atpazīšana    13
3.  cilvēku tirdzniecības gadījumu izmeklēšana    16
  kopsavilkums    21
  izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Pētījuma noslēgumā autoram vairs nav šaubu, ka cilvēktirdzniecība ir visnoziedzīgākais mūsdienu biznesa modelis, un viskomplicētākais un visbriesmīgākais no visiem noziedzīgo nodarījumu veidiem. Izpētot un izanalizējot pieejamos literatūru un citus informācijas avotus, autors nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Cilvēktirdzniecība ir viens no noziegumiem ar vislielāko upuru skaitu pasaulē un ir aktuāla problēma gandrīz visās pasaules valstīs, taču ir salīdzinoši maz pētīta (it īpaši Latvijā) un absolūti lielākā daļa sabiedrības neapzinās, ka verdzība joprojām pastāv mūsdienu pasaulē. Autors uzskata, ka ir jāveic sabiedrības plaša mēroga izglītošana šajā jomā. Tas varētu rezultēties ar sekmīgāku cilvēktirdzniecības gadījumus atklāšanu un ierobežošanu, mazinot potenciālo upuru riskus nokļūt verdzībā, kā arī veicinātu atbrīvoto upuru reabilitāciju un veiksmīgu atgriešanos normālā dzīvē.
2. Neskatoties uz nozieguma nežēlīgo raksturu, iesaistītās personas reti tiek sauktas pie atbildības vai tiek pie salīdzinoši mīkstiem sodiem, respektīvi, reālā tiesu praksē ir novērojama sekojoša situācija: persona, kas ir atbildīga par vairāku cietušo paverdzināšanu seksuālā eksplotācijā, vairāku gadu garumā pakļaujot šīs personas izvarošanai, ko fiziski veic neskaitāmi intīmpakalpojumu saņēmēji, saņem mazāku sodu nekā persona, kas ir notiesāta par vienu izvarošanas aktu. Vairumā jurisdikciju normatīvajos aktos noteiktie sodi par cilvēktirdzniecību ir absurdi maigi. Autora skatījumā, likumdevējiem būtu jānosaka sods par cilvēktirdzniecību (atkarībā no cilvēktirdzniecības veida), kas būtu pietuvināts sodam par prettiesisku nonāvēšanu vai pat bargākam. Pamatojums – slepkavības upuris cieš salīdzinoši neilgu laiku, bet cilvēktirdzniecības upuris esot verdzībā var ciest dienām, mēnešiem, gadiem vai pat gadu desmitiem, turklāt, arī atsvabināšanas gadījumā, upuris ir spiests dzīvot ar šo traumu un ciešanām visu atlikušo mūžu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1389733
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация