Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:177426
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
2.  Civilās aizsardzības teorija    4
3.  LR CA sistēmas strukturālā shēma    5
4.  Civilās aizsardzības uzdevumi un tiesības    6
5.  Civilās aizsardzības plāna struktūra pašvaldības iestādē    8
6.  Nobeigums    9
7.  Literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

6. Nobeigums
Civilā aizsardzība ir un paliek ļoti svarīga mūsdienu funkcija. Svarīga ir ātra reaģēšana jebkurā situācijā, kurā tiek apdraudēta cilvēka un valsts drošība. Tāpēc ir izstrādāta likumdošana, lai ātri varētu orientēties ārkārtas situācijas gadījumā. Katrā valstī ir savi likumi un noteikumi. Latvijā ir savi likumi un savi noteikumi pēc kuriem ir jāvadās un ātri jāreaģē. Latvijā CA regulē 05.10.2006 „Civilās aizsardzības likums”. Latvijas valsts pienākumu sargāt iedzīvotājus, tautsaimniecību, apkārtējo vidi no iespējamo ārkārtējo situāciju potenciālajām briesmām, sniegtu palīdzību cietušajiem, mazinātu zaudējumus, iedzīvotāju gatavību darbam situācijās. Ārkārtējās situācijas Latvijā var izraisīt- dabas katastrofas, tehnogēnas katastrofas, epidēmijas, epizootijas, epifitotijas, sabiedriskās nekārtības, terorisms, starptautiskās situācijas saasināšanās, bruņoti konflikti.
Obligāti, būtu jaiepazīstas ar ugunsdrošības noteikumiem, jo katrā pašvaldības iestādē ir savi noteikumi, protams, vadoties pēc likumdošanas. Būtu jāizvērtē, kas ir primārais pašvaldības iestādē un kas ir tas, kas visvairāk apdraud mūsu dzīvību. Būtu jāizvieto brīdinājuma zīmes vietās, kuras varētu apdraudēt cilvēka dzīvību. Ja uzņēmums nodarbojas ar ķīmisko vielu ražošanu vai izplatīšanu ir jābūt plānam un pasākumiem par bīstamo vielu noplūdes iespējām. Jaizvērtē iestādes ārējie apdraudējumi. Jāizveido un jāplāno pareiza trauksmes apziņošanas sistēma. Galvenais ir pareiza un operatīva rīcība, tāpēc ne velti lielās organizācijās tiek pieņemti darbā speciāli apmācīti cilvēki, kuri ir kompetenti šajos jautājumos, lai varētu izstrādāt pareizu un drošu aizsardzības plānu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация