Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:755395
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Civilās trauksmes un iedzīvotāju apziņošanas sistēma    3
3.  Civilās aizsardzības organizācija manā novadā    5
4.  Secinājumi    6
5.  Izmantotās literatūras saraksts    7
Фрагмент работы

1. Ievads

Uz zemeslodes regulāri notiek dažādas katastrofas gan cilvēku rīcības rezultātā, gan dabas stihiju ietekmē. Tās apdraud cilvēku veselību un pat dzīvību, izraisot cilvēku upurus, nodara materiālos zaudējumus, kā arī var neatgriezeniski kaitēt videi un ekosistēmām.
Lai brīdinātu un informētu sabiedrību par ārkārtas situācijām un noteiktu rīcības shēmu katastrofu gadījumos, tika radīti un 2007.gada 7.augustā pieņemti1 Ministru kabineta noteikumi Nr. 530 “Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtība”.
Mana dzimtā puse ir netālu no Rīgas, Krimuldas novada administratīvais centrs – ciemats Ragana. Lai gan ciemats ir neliels, tā tiešā tuvumā atrodas stratēģiski svarīgs objekts – Inčukalna Gāzes krātuve. Raganas tuvumā neatrodas lielas upes, kas pavasara palu rezultātā varētu radīt ikgadējus un regulārus zaudējumus, taču daži piemēri par civilās aizsardzības preventīviem pasākumiem un reāliem negadījumiem tālākā darba gaitā tiks apskatīti.
2. Civilās trauksmes un iedzīvotāju apziņošanas sistēma

Ministru kabineta noteikumi Nr. 530 “Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtība”, kas ir izdoti saskaņā ar Civilās aizsardzības likuma 15.panta otro daļu un Mobilizācijas likuma 9.panta 1.punktu, nosaka civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtību, sistēmas mērķi un uzdevumus, kā arī valsts un pašvaldību institūciju pienākumus sistēmas darbības nodrošināšanā.
Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas mērķis ir civilās aizsardzības sistēmas un mobilizācijas sistēmas ietvaros brīdināt un informēt iedzīvotājus katastrofas vai tās draudu gadījumā, kā arī ārkārtējas situācijas, izņēmuma stāvokļa vai mobilizācijas izsludināšanas gadījumā. Civilās trauksmes uzdevums ir nodrošināt trauksmes sirēnu darbību iedzīvotāju brīdināšanai, kas ne vienmēr izdodas, kā plānots.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация