Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:480947
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

5. Darba aizsardzības prasības ārkārtas situācijās
5.1. Darba vietā izveidojoties ārkārtas situācijai, nekavējoties pārtraukt darbu, ziņot darba devējam un brīdināt pārējos strādājošos par bīstamiem (riska) faktoriem, kuri atklāti, konstatēti darba laikā un var apdraudēt darbinieku un citu cilvēku dzīvību un veselību.
5.2. Ja darbā noticis nelaimes gadījums ar pašu, kolēģi vai uzņēmuma apmeklētāju, nekavējoties:
5.2.1. Novērtē situāciju un ievērojot personīgo drošību (pārtraukt apdraudējuma iedarbību; elektrotraumu gadījumā cietušo vispirms atbrīvot no strāvas iedarbības (atslēdzot strāvu vai pielietojot strāvu nevadošus materiālus u.tml.) un pārvietot drošā vietā) sniegt cietušajam pirmo palīdzību vai pašpalīdzību.
5.2.2. Nogādāt cietušo (griezties) medicīnas iestādē, ja nepieciešams, izsaukt NMPD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112 vai 113, nepieciešamības gadījumā izsaukt citus specializētos dienestus.
5.2.3. Pārtraukt darbu un notikuma vietu atstāt neskartu, ja tas nerada papildus bīstamību. Ja nepieciešams, norobežot bīstamo zonu vai veikt citus pasākumus, lai nepieļautu cilvēku iekļūšanu bīstamajā zonā.
5.2.4. Pēkšņas saslimšanas vai traumas iegūšanas gadījumā darbs ir jāpārtrauc, jāsaņem pirmā palīdzība un jāziņo tiešajam darbu vadītājam un nepieciešamības gadījumā jādodas pie ārsta.
5.2.5. Ugunsgrēka gadījumā izsaukt VUGD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112, paziņot darba devējam un sākt ugunsgrēka likvidēšanu savas kompetences ietvaros ar pieejamajiem ugunsdzēsības līdzekļiem. Pirms uzsākt jebkādu darbību, bojājumu vai uguns riska novēršanā, ziņot tiešajam darbu vadītājam un tikai tad jāuzsāk dzēšanu vai citas darbības.
5.2.6. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēsības līdzekļiem. Šādos gadījumos pielietot ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēsības aparātus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1390768
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация