Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:707961
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

5. Darba aizsardzības prasības ārkārtas situācijās
5.1. Ārkārtēju situāciju var radīt elektroiekārtu bojājumi vai darbinieku neapzinīga rīcība ignorējot darba drošības vai ugunsdrošības prasības.
5.2. Ja ir radusies bīstama situācija un turpmākajā darbībā tā nav prognozējama, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai.
5.3. Ugunsgrēka gadījumā izsaukt VUGD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112, paziņot darba devējam un tikai tad, savas kompetences ietvaros sākt ugunsgrēka likvidēšanu izmantojot objektā esošos ugunsdzēsības līdzekļus, uzsāk ugunsgrēka dzēšanu.
5.4. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēsības līdzekļiem, piemēram, ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēsības aparātus.
5.5. Rodoties bīstamībai, kas var izraisīt nelaimes gadījumu, darbu nekavējoties pārtraukt un brīdināt citus tuvumā strādājošos.
5.6. Ja darbā noticis nelaimes gadījums darbā ar pašu, kolēģi, apmeklētāju, nekavējoties:
5.6.1. Novērtēt situāciju un ievērojot personīgo drošību pārtraukt apdraudējuma iedarbību un nelaimes gadījumā cietušajam nekavējoties sniegt pirmo palīdzību un izsaukt NMPD, zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 113, uzrādot nelaimes gadījuma vietas precīzu adresi, cietušā vārdu, uzvārdu, vecumu un savu vārdu, uzvārdu.
5.6.2. Avārijas vai nelaimes gadījuma notikuma vietu jāsaglabā neskartu. To izmainīt drīkst tikai gadījumā, ja tas saistīts ar palīdzības sniegšanu vai traucēta transporta kustība.
5.6.3. Gadījumos, kad vajadzīga speciāla palīdzība (avārija vai ugunsgrēks), jāzvana VUGD uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 112.
5.6.4. Elektriskās strāvas trieciena gadījumā atslēgt strāvas avotu, cietušo atbrīvot no strāvas iedarbības, (atslēdzot strāvu vai pielietojot strāvu nevadošus materiālus u.tml. un pārvietot drošā vietā) sniegt cietušajam pirmo palīdzību vai pašpalīdzību. Ja cietušā pulss nav sataustāms, veikt mākslīgo elpināšanu, izsaukt NMPD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 113.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация