Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:309097
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

2.17.2.4. Zemes rakšanas vai cauruļvadu montāžas vietā ir nepietiekošs vai neatbilstošs darba raksturam neatbilstošs apgaismojums un nesakārtota darba vide.
2.17.2.5. Darbinieks nav nodrošināts ar atbilstošu aizsargapģērbu vai nepieciešamajiem aizsarglīdzekļiem zemes rakšanas un/vai cauruļvadu montāžas darbu vietā, vai to derīgums un atbilstība veicamajam darbam, kuri paredzēti droša darba veikšanai.
2.17.2.6. Darba aprīkojumam (instrumentiem un palīgierīcēm, piekļūšanas līdzekļiem, t.sk. trepēm, kuras paredzēts lietot nodarbināto nokļūšanai un izkļūšanai no izraktas tranšejas, būvbedres) nav veikti ikdienas apkopē paredzētie darbi, kas paredzēti to sagatavošanai darbam.
2.17.2.7. Darba veikšanas vieta bedrēs, tranšejās, šahtās un tuneļos, ja nodarbinātie ir pakļauti apbēršanas riskam ar grunti, applūdināšanai ar ūdeni, iegrimšanai nestabilā gruntī, ja slēgtās telpās kurās nav ierīkota nepieciešamā gaisa piegādes sistēma vai izraktais padziļinājums (tranšeja) nav aprīkota ar tranšeju sienu balstiem un aizsargnorobežojumu vai nodarbinātais nav nodrošināts ar drošības sistēmu cilvēka kritiena riska novēršanai un/vai apturēšanai.
2.17.3. Nodarbinātajam nav izsniegti vai tā rīcībā ir bojāti IAL, bojāti rokas darba rīki vai rokas instrumenti.
2.17.4. Nodarbinātajam nav saprotams darba uzdevums vai tā droši izpildes paņēmieni.
2.17.5. Nodarbinātajam saņemot jaunu darba aprīkojumu, darbinieks nav iepazīstināts ar tā lietošanas noteikumiem, nav veikta instruktāža darba vietā droša darba veikšanai.
2.17.6. Nodarbinātajam, pirms uzsākt darbu, par pamanītajiem trūkumiem un bojājumiem jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
2.17.7. Uzmanību! Nodarbinātajam aizliegts vienpersoniski pieņemt lēmumu un uzsākt trūkumu novēršanu, kas neietilpst viņa darba pienākumos.
3. Darba aizsardzības prasības, darba laikā
3.1. Nodarbinātajam ievērot Instrukcijā noteiktās drošības prasības attiecībā uz drošas darba vietas iekārtošanu, darba vietas aprīkojuma (nožogojuma, satiksmes regulēšanas līdzekļu u.c.) un darba vietas uzturēšanu kārtībā, gājēju un satiksmes drošības prasību ievērošanu un zemes rakšanas darbu izpildi norādītajās darbu izpildes teritorijas robežās.
3.2. Tiešajiem darbu vadītājiem organizējot zemes rakšanas darbus novērtēt veicamā darba raksturu, grunts sastāvu, pielietojamo darba rīku klāstu uzstādīt drošības zīmes vai uzrakstus, kas norāda apakšzemes komunikāciju atrašanās vietu un izvēlēties veicamajiem rakšanas darbiem attiecīgos instrumentus un ierīkot drošus ceļus uz izraktajām vietām un no tām, nodrošinot iespēju nodarbinātajiem nokļūt drošībā, ja rodas bīstamās situācijās.
3.3. Nodarbinātajiem, kuri norīkoti veikt zemes rakšanas vai grunts pārvietošanas darbus dažādu uzņēmumu teritorijās, kā arī apakšzemes komunikāciju aizsargājamās zonās uzsākt rakšanas darbus tikai pēc rakstiskas atļaujas saņemšanas ievērojot darba uzdevumā noteiktās drošības prasības.
3.4. Vietās, kur nepieciešams noteikt apakšzemes komunikāciju novietojumu, jāveic pārbaudes rakumi un jāveic to aizpildīšana un savešana kārtībā, tiklīdz iegūta nepieciešamā informācija.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация