Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:226505
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Darba tirgu īpatnības    4
1.1.  Darba faktora pieprasījums un piedāvājums. Tās ietekmējošie faktori    4
1.2.  Nodarbinātība un bezdarbs    4
2.  Bezdarbs un bezdarba veidi    9
2.1.  Bezdarba veidi    9
2.2.  Pilna nodarbinātība un dabīgā bezdarba līmenis    11
2.3.  Bezdarba sociāli ekonomiskās sekas    13
2.4.  Daži radītāji    16
3.  Latvijas darba tirgu analīze    18
3.1.  Bezdarba vēsture Latvijā    18
3.2.  Darba tirgus attīstība mūsdienā    20
  Nobeigums    25
  Izmantotās literatūras saraksts    26
Фрагмент работы

Bezdarbs ir viena no aktuālajām un svarīgākajām problēmām jebkurā valstī. Arī Latvijā, parejot no centralizētas plānveida ekonomikas uz tirgus, tā kļūst aizvien nozīmīgākā. To nosaka ekonomiskie, sociālie un politiskie aspekti. Bezdarbs ir tieši saistīts ar iedzīvotāju dzīves līmeni un reālā nacionālā kopprodukta apjomu. Augsts bezdarbs, kas izraisa strauju dzīves līmeņa krišanos, kā rāda vēsturiskā pieredze, var izraisīt valstī sociālo, ekonomisko un politisko krīzi ar smagām sekām. Arī politiskās izmaiņas vai jauno tehnoloģiju attīstība var izraisīt augstu bezdarbu.
Ekonomiskā sistēma, radot papildu darba vietu daudzumu, tiecas pēc reālā nacionālā kopprodukta palielināšanas un līdz ar to apmierināt iedzīvotāju materiālās vajadzības. Sistēma strādā, nesasniedzot savu ražošanas iespēju robežas, nepilnās darbaspēka resursu izmantošanas dēļ. Bezdarbs arī nedod attīstīties iedzīvotāju interesēm, kuros viņi vislabāk var parādīt savas spējas. Tāpēc bezdarbs, kā valsts problēma, prasa īpašu uzmanību.
Savā kursa darbā es pastāstīšu par bezdarba struktūru, to īpatnības, kas ietekmē uz darbaspēka tirgus ar piedāvājuma – pieprasījuma attiecībām, parādīšu dažādus radītājus, kas saistīti ar bezdarbu. Izpētot to struktūru un faktorus, kas ietekmē uz šis problēmas attīstību, var analizēt šo problēmu Latvijas darba tirgu. Cik augsts bezdarbs ir Latvijā, kā var to samazināt.
Darbs, tāpat kā materiālie resursi un kapitāls, ir viens no valsts ekonomikas darbības pamata faktoriem, kurš tiek realizēts ar darbaspēka starpniecību. Kā jebkurš ekonomiskais faktors, arī darbs attīstās atbilstoši tirgus principiem. Tātad viens no galvenajiem jebkurā valstī funkcionējošiem tirgiem ir darbaspēka tirgus ar piedāvājuma – pieprasījuma attiecībām. Darbaspēka piedāvājumu valsts mērogā pamatā raksturo to iedzīvotāju skaits, kuri aktīvi iesaistījušies darba tirgū un piedāvā tajā savu darbu jeb darbaspējas. Darba tirgū iesaistījušies iedzīvotāji ir ekonomiski aktīvie iedzīvotāji. Ekonomiski aktīvie iedzīvotāji dalās nodarbinātajos iedzīvotājos un aktīvajos darba meklētājos. Nodarbinātie iedzīvotāji ir tie, kuru darba piedāvājums nav apmierināts jeb pēc viņu darbaspējām nav pieprasījuma.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация