Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:579284
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Organizācijas darba svarīga iezīme ir vajadzība deleģēt darbu. Dažādas organizācijas darbības ir nepieciešams sadalīt starp organizācijas dalībniekiem. Viena no pārvaldības funkcijām ir padarīt darbu, iesaistot tajā citus cilvēkus. Lai nodrošinātu darba efektīvu izpildi menedžerim ir jāizprot, kā lai vislabāk piemēro delegācijas procesu.
1.Deleģēšanas līmeņi
Lai varētu sekmīgi pārvaldīt deleģēšanu, ir jāpārvalda citu cilvēku darbs, kas arī ir deleģēšanas process. Ļoti mazas organizācijas gadījumā, kur ir tikai viens cilvēks, deleģēšanas jautājums nerodas, bet tiklīdz organizācijā parādās vairāk darbinieku, ir nepieciešams plānot, organizēt un kontrolēt viņu darbību. Deleģēšanu var uzlūkot divos līmeņos – organizācijas līmenī un indivīda līmenī.
Organizācijas līmenis
Organizācijas struktūra, piemēram kādu mēs to redzam organizācijas uzbūves grafikos (organisation charts) pati par sevi ir deleģēšanas rezultāts, ja nepastāvētu deleģēšana, tad organizācijai arī nebūtu struktūra. Pieaugot organizācijas izmēriem, pieaug arī deleģēšanas apjoms. Deleģēšana paredz tiesību un atbildības nodošanu dažādiem organizācijas līmeņiem.
Organizācijas līmenī deleģēšana ietver centralizācijas vai decentralizācijas noteikšanu. Decentralizācija var būt federāla vai funkcionāla. Federāla decentralizācija paredz autonomu darbības vienību izveidošanu ar nodalītiem resursiem un paškontroli, un šīm vienībām ir jānodarbojas ar ieņēmumu radīšanai galvenajai struktūrai. Funkcionāla decentralizācija ir bāzēta uz individuāliem procesiem vai produktiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация