Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:972898
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starptautiskā sertifikācijas firmas “Bureau Veritas Quality International” Latvijas birojs izdevis ISO 9001:2000 sertifikātu “Dirol” rūpnīcai Novgorodā.
“Dirol” ir meitas firma vienai no lielākajām košļājamo gumiju ražotājfirmām pasaulē -Dānijas komānijai “Dandy”. “Dirol” rūpnīca Novgorodā uzsāka savu darbību 1999. gada augustā un ir viena no modernākajām rūpnīcām Eiropā. Tās populārākie izstrādājumi ir košļājamās gumijas “Dirol” un “Stimorol”.
“Dirol” Krievijas rūpnīcas sertifikācija ir pirmais gadījums “Bureau Veritas Quality International” Latvija biroja darbības vēsturē, kad Latvijas auditoru komanda sertificē starptautisku uzņēmumu ārpus mūsu valsts robežām.

“Dirol” vēsture

Tas sākās 1915. gadā
Dansk Tyggegummi Fabrik A/S tika dibināta 1915. gadā un to nosauca par "Vejle Caramel - og Tabletfabrik”. Tās dibinātājs bija Holgers Sorensens, agrākais konditorejas izstrādājumu fabrikas "Brdr. Sørensens Sukkervare-fabrik" līdzīpašnieks. Atsauksmes par produkcijas augsto kvalitāti izplatījās ātri, un jau pavisam drīz Veljle fabrika iegūst daudz regulāru klientu Jutlandē un Funā.
1927. gads
Holgers Sorensens vienmēr interesējās par jauno un netradicionālo. Lai gan Nørregade fabrika bija ienesīga, Holgers Sorensens aizvien meklēja vēl kādas jaunas iespējas.
Kādā izstādē Londonā Holgers Sorensens ieraudzīja jaunu pārtikas produktu – košļājamo gumiju.
Viņš iegādājās košļājamās gumijas pagatavošanas recepti, un atgriežoties no Londonas, mēģināja košļājamo gumiju gatavot savā virtuvē.
Pēc vairākiem mēģinājumiem sākās košļājamās gumijas ražošana nelielos daudzumos.
Pirmā košļājamā gumija ar nosaukumu Vejle Tyggegummi tika laista tirgū 1927. gada janvārī.
Nørregade 16 & Strandgade 27 Nørregade 16
Pirmā košļājamā gumija tika izgatavota Nørregade 1.
Holgera Sorensena nesatricināmā pārliecība, ka kvalitāte ir pats galvenais, attaisnojās.
Īsā laikā Vejle Tyggegummi bija guvusi plašu atpazīstamību. Ražošanas apjomi pieauga ar katru dienu un vairs nebija šaubu, ka produkts ir veiksmīgs. Drīz vien Vejle Tyg-gegummi bija pieejama viscaur Jutlandē un Funā.
1939. gadā pirmo reizi parādījās vārds DANDY.
Strandgade 27
Kad ražošanas telpas Nørregade 16 fabrikā kļuva par šauru, košļājamās gumijas ražošana tika pārcelta uz lielākām telpām Strandgade.
Lai palielinātu ražošanas apjomus, tika iegādātas jaunas ražošanas iekārtas. Produkta daudzveidības un kvalitātes dēļ pieprasījums bija negaidīts. Kopenhāgenas daudzie veikali bija pašsaprotams tirdzniecības mērķis. Drīz vien Strandgade ražotā košļājamā gumija, kā arī citi labi pazīstamie Holgera Sorensena fabrikā ražotie produkti bija pieejami visā Dānijā.
1952. gadā DANDY pirmajā reklāmā piedalījās plaši pazīstamais aktieris Busters Larsens, kurš dziedāja jaunu un lipīgu dziesmiņu ar nosaukumu Deedle Doodle Dandy.
Šī dziesma radīja jaunu saukli:
DANDY - VIENMĒR UZMUNDRINOŠ,
kas bieži dzirdams arī mūsdienās. Lieki piebilst, ka šai reklāmai bija lieliski panākumi.
1950. gada reklāmas materiāli
DANDY kompānijas 1950. gada reklāmas materiālos bieži manāmas pievilcīgas meitenes. Par piemēru var minēt DANDY Peppermint košļājamās gumijas veicināšanu ar jaunu pievilcīgu meiteni paciņas augšdaļā un vēstījumu: “Labākais no visiem”.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация