Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:149971
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Darba vides riska faktori kokapstrādē    4
2.  Mehāniskie darba vides riska faktori    5
3.  Fizikālie darba vides riska faktori    8
3.1.  Putekļi    11
3.2.  Ķīmiskās vielas    11
3.3.  Smagumu pārvietošana    13
4.  Bioloģiskie faktori    15
5.  Ugunsdrošība un sprādzienbīstamība    16
6.  Psihoemocionālais risks    17
7.  Darba aizsardzības pasākumi darba vides riska faktoru iedarbības samazināšanai vai novēršanai    18
8.  Darba vides riska faktori, strādājot ar specifiskiem kokapstrādes darbgaldiem    22
9.  Mašīniekārtu drošība    27
  Secinājumi    31
  Literatūras un informācijas avoti    32
Фрагмент работы

Secinājumi
Darba drošība ir svarīgākais, kas jāzina, sākot strādāt kokapstrādes uzņēmumā. Ik vienam ir jāizlasa un jāparaksta noteikumi un tie jāievēro, lai nerastos nelaimes gadījumi darba vietā.
Manā darba vietā strikti tiek vērtēts vai darbinieki ievēro darba drošības noteikumus, katru gadu tiek atkārtota drošības instruktāža un katram darbiniekam tā ir jāzina. Darbiniekiem vislielākā uzmanība jāpievērš ir strādājot ar mehāniskajā ierīcēm, no kurām var veidoties vislielākās un traģiskākās sekas. Tādēļ visi, kas strādā ar šīm iekārtām, strikti ievēro katru drošības instruktāžas punktu un neriskē ar savu dzīvību.
Kā jau katrā darbavietā, arī manā ir riska faktori, kas šķiet mazsvarīgi un nespēj radīt nekādas būtiskas sekas kā, tas ir ar mehāniskajām ierīcēm un mašīnām. Šie faktoriem darbinieki nepievērš tik daudz uzmanību un citreiz pat uzskata tos par mazsvarīgiem. Taču, arī tādi faktori kā putekļi, palielināts trokšņa līmenis un nepareiza smaguma celšana var izraisīt sekas, kas ir bīstamas un veselību apdraudošas. Šiem darba drošības faktoriem manā darbavietā pašiem darbiniekiem ir jāpievērš daudz lielāka nozīme, tieši tāpat, kā darbojoties ar iekārtām.
Drošības zīmes tāpat kā visās darba vietās ir izvietotas atbilstoši noteikumiem. Kā ikkatrā uzņēmumā ir neparedzami, kad var izcelties ugunsgrēks vai rasties sprādzienbīstamas situācijas, tādēļ, pēc darba vides izvērtējuma, tādās vietās ir izvietotas brīdinājuma un norāžu zīmes. Pie katra ugunsdzēšamā aparāta ir norādījuma zīme, kas ir saskatāma no liela attāluma, tāpat kā visā uzņēmuma ēkā, avārijas izejas zīmes, kustības virziena zīmes, neparedzētiem gadījumiem un evakuācijas plāns ir izvietots vairākas reizes pa visu ēku.
Katrai iekārtai ir pievienotas drošības zīmes, kādi papildus drošības elementi ir jāizmanto, kad darbojas ar šo iekārtu, cimdi, austiņas brilles vai speciālais apģērbs. Tāpat pie iekārtām ir drošības noteikumi un seku apraksts, kādas var rasties neievērojot noteikumus. Tāpat arī katrai iekārtai ir pievienota lietošanas instrukcija latviešu un krievu valodā, lai darbiniekiem nerastos problēmas un nelaimes gadījumi, nepareizi darbojoties ar iekārtu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация