Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:333225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sabiedrības politisko, sociālo un ekonomisko attiecību pārmaiņas būtiski ietekmē no tām atkarīgo laulības un ģimenes dzīvi. Ģimene ir sabiedrības pamatšūna un valsts likumdošana garantē laulāto pilnīgu līdztiesību ģimenes attiecībās. Laulība balstās uz brīvprātīgu sievietes un vīrieša vienošanos dibināt ģimeni. Par ģimeni varētu saukt sievietes un vīrieša abpusēji labprātīgu savienību, kuras kopdzīves rezultāts ir bērni. Diemžēl pieredze rāda, ka pie mums pastāv arī “piespiedu laulības”, kad ir iestājusies grūtniecība un tādēļ ir jāslēdz laulība.
Valsts ļoti maz, bet tomēr rūpējas par ģimeni. Tiek izmaksāti bērnu dzimšanas pabalsti, piešķirti pabalsti daudzbērnu ģimenēm, kā arī sniedzot dažāda citāda veida palīdzību.
Manā uztverē ģimenē vajadzētu būt vismaz diviem bērniem.
Ģimenes galvenā funkcija ir reproduktīvā (atražojošā) funkcija – bērnu radīšana un audzināšana. Latvija ir maza valsts, tāpēc demogrāfiskā situācija ir visnotaļ aktuāla tēma. Demogrāfiskā situācija ir noteikts cilvēku populācijas attīstības stāvoklis. Demogrāfi atzīst, ka Latvijā ir nelabvēlīga demogrāfiskā situācija (publikācijas presē), ir zems dzimstības un augsts mirstības līmenis.
Kā teikts “Ģimenes enciklopēdijā”, Latvijā visizplatītākās ir viena bērna un divu bērnu ģimenes, arvien retāk ir trīs un vairāk bērnu ģimenes.
Mūsdienās ir ļoti daudz tā saucamās civillaulības, kas ir ļoti izplatītas tieši jauniešu vidū.
Šāda mīlestības izpratne ir viens no laulības nestabilitātes cēloņiem (nevēlas vispār slēgt oficiāli laulību), ko vēl vairāk pastiprina atvieglotā kopdzīves šķiršanas procedūra, tādēļ gan ģimenē, gan skolā būtu veidojama nopietna attieksme pret mīlestību kā tādu vispār, pret mīlestiības radītām saitēm, kas nevis atbrīvo, bet gluži otrādi, rada paaugstinātu atbildību par mīlamo cilvēku un abu mīlestības rezultātā radušos bērnu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация