Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:933023
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Priekšvēsture un notikuma apraksts    4
  Reālisms    5
  Liberālisms    9
  Ekonomiskais Strukturālisms    12
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Secinājumi
Veicot šo darbu esam nonākuši arī pie vairākiem secinājumiem, kuri, mūsuprāt, atspoguļo Eiropas Savienības lēmumu par Turcijas uzņemšanu Eiropas Savienībā.
Kad 2005. gada 3. Oktobrī tika pieņemts lēmums par Turcijas uzņemšanas sarunu sākšanu, tas bija tikai viens solis tuvāk Eiropas Savienībai. Šajā laikā tika izvirzīti pirmie pamatnostādījumi uzņemšanas virzībai, kuri Turcijai bija jāizpilda, lai sarunas varētu tupināties. Taču sarunu virzība drīz vien apstājās dažādu sarežģījumu dēļ.
Taču Eiropas Savienībai šis lēmums bija īpaši izdevīgs. Jo plašais militārais spēks un izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums ir vieni no iemesliem, kāpēc Turcija ir piesaistoša Eiropas Savienībai. Tādējādi Eiropas Savienība iegūs spēcīgu sabiedroto šajā reģionā, ar kura palīdzību kontrolēt situāciju.
Savukārt, ja Turcija patiešām iestāsies Eiropas Savienībā, tad ES valstīm būs jāgarantē Turcijai kā dalībvalstij, ka tā varēs saglabāt savas reliģiskās, nacionālās un tiesiskās īpatnības. Tas savukārt noveda pie diskusijām par Turcijas priviliģētu dalību, kuras bija nonākušas tik tālu, ka draudēja pat izraisīt referendumus vairākās ES dalībvalstīs.
Vieni no lielākajiem šķēršļiem, kas liedz ātru pievienošanos Eiropas Savienībai ir reliģiskais jautājums, sieviešu nevienlīdzība, sodu bardzība. Viens no Eiropas Savienības izvirzītajiem pamatpunktiem norāda uz labu civiltiesību sistēmu. Turcijai šo būs grūti nodrošināt sakarā ar šobrīd esošo sistēmu.
Tirdzniecības saiknes starp ES un Turciju kā dalībvalsti ir iemesls, lai veicinātu Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Starp Turciju un ES pastāv ciešas ekonomiskās attiecības, kuras daudzas firmas jau izmanto un arī pašas Turcijas ekonomikas ir daļēji atkarīga no ES. Turcijas iestāšanās šīs attiecības tikai galēji nostiprinātu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация