Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:105920
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Zenta Mauriņa, apcerot latviešu tautas dzīvi, saka: „Daudzi kari un revolūcijas būtu iznīcinājušas mūsu tautu, ja latvietis sīksti nebūtu turējies pie iekšķīgām, ar uguni un dzelzi neiznīcināmām vērtībām.”

Te raksturosim galvenokārt tās vērtības, kas ir civilizētas sabiedrības mūžīgās vērtības, ko varam saukt arī par k l a s i s k ā m ētiskām vērtībām, jo bez tām nav iespējams izveidot nevienu ētikas sistēmu, nevar pilnībā atklāt morālo parādību saturu. Ētikā šīs vērtības tiek apzīmētas arī kā kategorijas jeb pamatjēdzieni. To vidū visplašākās un visgrūtāk noteicamās ir labā un ļaunā vērtības, kuru aplūkojums ir kā morālo vērtību un antivērtību dialogs un konfrontācija. Labā un ļaunā objektīvo pamatojumu palīdz atklāt taisnīguma un pienākuma vērtības. Personības kā morālā subjekta iekšēja pasaule vistiešāk atklājas atbildības, kauna un sirdsapziņas raksturojumos, sabiedrības morālais vērtējums un pašvērtējums izpaužas goda un cieņas pamatjēdzienos. Laimes un dzīves jēgas vērtības ir izprotamas, aplūkojot visu cilvēka dzīvi kopumā, veselumā.
Mūžīgas ētikas vērtības ir cieši saistītas ar estētiskajām skaistā un neglītā, cildenā un zemiskā, traģiskā un komiskā vērtībām, ar teoloģiskajām svētuma, atklāsme, pestīšanas un citām vērtībām. Mīlestība var būt gan morāli estētiskās jūtas, gan arī reliģiska vērtība. Ar šīm vērtībām cieši mijattiecas arī darba, jaunrades, dzīvības un nāves, cilvēka, ģimenes (tēva, mātes, bērnu, māsu, brāļu) vērtības, tautas, miera, draudzības, žēlsirdības, līdzjūtības, godbijības, cēluma, uzticības, drosmes, klusuma, čakluma, saderības u. tml. vērtības. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация