Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:726947
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 25 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zigfrīda Annas Meierovica dzīves gājums - ētisko vērtību veidošanās bāze    5
2.  Meierovica darbība Latvijas iekšpolitikā    9
3.  Meierovica ārpolitiskā darbība    14
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    21
  Anotācija    22
  Annotation    23
Фрагмент работы

Ne Latvijas valsts eksistence, ne demokrātiska valsts iekārta nav nekas pašsaprotams, kas pastāvējis vienmēr. Pēc manām domām, mēs dzīvojam gandrīz tikai tagadnei: maz domājam par nākotni un maz interesējamies par pagātni. Ja arī pievēršamies pagātnei, tad uzsveram tikai negatīvās puses. Tas nenozīmē, ka mums to nevajadzētu darīt, jo vecās kļūdas ir analizējamas, lai novērstu to atkārtošanos nākotnē, bet mēs nedrīkstam aizmirst arī pozitīvās norises pagātnē un, galvenokārt, to valstsvīru nopelnus, kuri var būt mums kā cēls piemērs turpmākajā darbā.
Īpašu vietu Latvijas vēstures lapaspusēs iezīmē periods, kas ilgst no 19.gs. beigām līdz 20.gs. sākumam - ceļš uz neatkarīgas valsts pasludināšanu. Daudz tiek runāts par Latvijas delegācijas darbu, kas centās realizēt Latvijai tik nozīmīgo de jure atzīšanu. Neapšaubāmi allaž tiek uzsvērts Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Čakste, bet Meierovica ieguldījums un nopelni īpaši netiek atzīmēti un izcelti, lai gan Meierovics ir tas politiķis, kas ar pārliecinošiem argumentiem visveiksmīgāk prata pamatot Latvijas neatkarības ideju. Manī radās interese par Meierovica ieguldījumu un darba pienākumiem šīs delegācijas sastāvā, tāpēc nolēmu iepazīties ar vēstures avotiem un literatūru, kas paplašinātu manas zināšanas par viņa lomu mūsu tautai un valstij svarīgajos notikumos laika posmā no 1915. gada līdz pat savai nāvei 1925. gadā. Manuprāt, Meierovics ,kurš izcēlās ar stingru pieturēšanos pie morāles normām, nevis pērkamību un mantkārību varētu būt paraugs mūsdienu politiķiem.
„ Vislielākā cīņa cilvēkam ir ar sevi, vislielākā uzvara – pašam ar sevi”[23;67] – tādi bija Zigfrīda Meierovica biežāk lietotie vārdi, kuri liek ikvienam domāt par nepieciešamību sevi veidot kā personību, uzstādot augstas prasības, mērķus sev un tikai tad arī sabiedrībai.
Mana pētnieciskā darba mērķis ir izpētīt Z.A. Meierovica personības pamatu veidojošās ētiskās vērtības, kas ļāva viņam realizēt veiksmīgu politiķa karjeru un sniegt ieguldījumu Latvijas valsts tapšanā un veidošanā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1195105
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация