Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646657
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Romāna „Noziegums un sods” daiļdarba analīze    5
2.1.  Romāna „Noziegums un sods” vēstījums, kompozīcija    5
2.2.  Romāna „Noziegums un sods” tēlu sistēma    6
2.3.  Romāna tematika, problemātika un sižets    7
2.4.  Mākslinieciskais laiks un telpa    9
2.5.  Tēlainās izteiksmes līdzekļi    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Dostojevskis, Fjodors Mihailovičs - lielākais domātājs starp krievu rakstniekiem un vistraģiskākā personība, kas vēl līdz mūsu dienām nodarbina kritiku un Krievijas sabiedriskās domas vēsturniekus.
Dostojevskis ir īpatnējākā un nozīmīgākā personība visā 19. gs. rakstniecībā. Ar katru savu sacerējumu viņš uzstāda jaunas problēmas, satrauca prātus un ierosināja smeldzošas pārdomas par cilvēka dzīves un sabiedrības jautājumiem. Tik liels šaubu un nemiera gars Krievijā nav parasts, tāpēc viņa darbi tur daudz vēlāk kā ārzemēs atrod kritikas un publikas atzīšanu.
Katorgā, kurā Dostojevskis dzīvo četrus gadus pēc notiesāšanas, viņš mācās apbrīnojamo iedziļnāšanos cilvēka psiholoģijā, kas viņu padara par vienu no vislielākajiem pasaules rakstniekiem.
Dostojevska pāragrā nāve ir lielākais zaudējums ne vien krievu, bet arī visas Eiropas literatūrai. Visa viņa milzīgā darba apjoms neietilpst īsā vispārējā literatūras vēsturē.
Mani Fjodora Dostojevska darbs ieinteresēja jau pēc romāna nosaukuma. Mani interesē lietas, kuras ir saistītas ar kriminālām lietām, piemēram, noziegumiem, slepkavībām, zādzībām utt. Vēlējos uzzināt, kāds noziegums būs šajā romānā un kādu sodu saņems noziedznieks. Vēl viens iemesls, kāpēc izvēlējos šo romānu ir, tas, ka neviens cits šo romānu neizvēlējās lasīt un veidot romānam daiļdarba analīzi. Vēlējos atšķirties un izlasīt garāko un viss grūtāk lasāmo romānu no visiem pārējiem romāniem.

Fjodors Dostojevskis piedzima 1821. gada 30. oktobrī Mihaila un Marijas Dostojevsku ģimenē kā otrais no septiņiem bērniem.
1837. gadā no tuberkulozes nomira Dostojevska māte, un Dostojevskis un viņa brālis Mihails tika nosūtīti mācīties uz Pēterburgas Kara inženieru akadēmiju.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация