Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372048
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

3. Noslēgums
Retorikas pieejā būtiska nozīme ir argumentu kvalitātei. Ja gadījumā tiek skaidri pateikts, kāpēc citiem ir jāpalīdz un kuriem cilvēkiem šī palīdzība ir nepieciešama, tad sabiedrībai ir skaidrs šīs darbības mērķis un nepieciešamība. Savukārt pārliecināšanas pieejā, lai cilvēkus pārliecinātu, būtiska loma ir emocijām un jūtām, kas ir loģiska stratēģijas izvēle palīdzības lūgšanai. Iekļaujot emocijas un jūtas, projekta veidotāji saprot, kādas emocijas un informācija nodarbina sabiedrības prātus. Šajā labdarības projekta gadījumā ir redzams, ka emocionālais pienesums darbojas, jo mērķis ir sasniegts, kā arī rezultāti parāda pozitīvu sniegumu. Projekta viedotāji ir mācējuši pārliecināt par idejas vērtīgumu un nozīmīgumu.
Pārliecināšanas un retorikas pieejas neļauj īsti analizēt situācijas, kad projekta “Paēdušai Latvijai” un citu kampaņu norises laikā notiek kādas neveiksmes, kad mērķis netiek sasnietgts vai, piemēram, krīzes situācijas. Varētu arī uzdot jautājumu – kā rīkoties, ja pārliecināšana nestrādā? Vajadzētu noteikt, kādi būtu iespējamie risinājumi, ja neizdodas pārliecināt sabiedrību par labdarības palīdzēšanas nozīmi šī gadījuma ietvaros.
Par galveno kritiku gan retorikā, gan pārliecināšanā varētu uzskatīt ētiskumu. Lai manipulatīvas darbības nesaskartos ar ētiskām problēmām, rezultātiem jābūt saistītiem ar sabiedriska labuma iegūšanu. Arī argumentācijas ziņā projektam ir jābūt uzmanīgam, lai nerastos pārpratumi komunikācijā – netiktu slēpti vai izdomāti fakti. Ja arī gadījumā tiek izmantota manipulēšanas taktika, lai pārliecinātu cilvēkus palīdzēt citiem, tad kamēr netiek pierādīts, ka kaut kāda informācija tiek slēpta, neētiskumam nevajadzētu parādīties.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация