Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:327734
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
  Dekorējumi    2
  Trauki    4
  Galda piederumi    5
  Bufetes    10
Фрагмент работы

Tāpat kā agrāk, arī tagad rūpīgi uzklāts galds ir daudzu namamāšu lepnums. Bet ir arī vesela rinda vīriešu, kuriem tas ir vismaz tikpat svarīgi un kuri galdu prot klāt un izdekorēt tikpat gaumīgi. Taču tas jau nav būtiski vai to greznojusi vīrieša vai sievietes roka. Ir gan jāsecina, ka galda klāšanas iespējas nekad nav bijušas tik daudzpusīgas kā tagad. Tas ir tāpat kā ar apģērba modi. Tāds diktāts, kuram pakļauti visi, šodien vairs nepastāv. Priekšstatu, ka svētku mielasta galdam jābūt klātam ar baltu galdautu un sudraba piederumiem, jau sen ir papildinājuši dažādi varianti..
Varētu dot neskaitāmus ieteikumus un ierosinājumus, kā klāt galdu visdažādākajos gadījumos, taču tas pārsniegtu šī referāta ietvarus. Katram ir savi priekšstati par skaisti klātu galdu, individuāla ir krāsu, formas un stila izjūta. Tāpēc ir ieteicams jau iepriekš pēc iespējas vairāk sīkumu saskaņot ar gastronomu. Vajadzētu padomāt arī par puķu rotājumu, sveču fašismu vai citiem dekorējumiem. Tas novērsīs iespējamus vilšanās gadījumus un sekmēs to, ka jūs un jūsu viesi arī citur jutīsies kā mājās.
Tāpēc apskatīsim galda klāšanas veidus un galda kultūru šajā referātā.

Galda greznošanai mūsu rīcībā ir visai daudz iespēju. Piemēram, sveces un puķes vienmēr grezno svinīgi klātu galdu. Te gan jāuzmanās, lai tās neaizsegtu skatu, jo tad ciemiņam vārda tiešā noziīmē būs jāsarunājas caur puķēm. Izšūtas vai vienkāršas galda lentes, dažādu materiālu dekoratīvas sedziņas, puķu, auduma vai papīra vītnes var pozitīvi izmainīt klasiskā stilā klāta mielasta galda izskatu.

SALVETES
Aizvien jaunus ieteikumus un ierosinājumus par galda noformēšanu atliku likām sniedz žurnāli sievietēm. I arī speciālas grāmatas, kuras sniedz neparastus ierosinājumus galda dekorēšanai vai arī palīdz apgūt salvešu locīšanas mākslu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация