Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:494431
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Intensīva kurināmā – enerģētisko resursu izmantošana sākās 18. gadsimtā līdz ar rūpniecības attīstību. Galvenā loma enerģētikā bija akmeņoglēm, kuras izmantoja tvaika dzinējos. 20. gadsimta pirmajā pusē ogļu ēru nomainīja nafta, bet 20. gs beigās enerģētikas struktūrā palielinājās dabasgāzes un alternatīvo resursu nozīme. Dabasgāzi sāka iegūt tikai 20. gs otrajā pusē, to iegūst urbumos, tad attīra no piemaisījumiem, lai izmantotu kā kurināmo vai ķīmiskās rūpniecības izejvielu. Gaze sadegot izdala lielu enerģijas daudzumu un mazāk kaitīgas vielas nekā nafta. Musdienās gāze ir arī lētākais kurināmā veids. Enerģētikas bilancē gāzes īpatsvars ir aptuveni 22-25%.
Dabasgāzes iegulas un naftas iegulas parasti atrodas līdzās. Atradnes izvietotas Zemes platformu ieliecēs, to malu un starpkalnu ieplakās un priekškalnu ieliecēs. Dabasgāze veidojas lielā dziļumā spiediena un Zemes iekšēja siltuma ietekme, pārveidojoties nogulumu organiskajam vielām. Ģeologi uzskata, ka pasaulē ir apmēram 77 miljoni kvadrātkilometru teritorijas ar iespējamām naftas un gāzes iegulām. No šis teritorijas 2/3 ir sauszemes platības, 1/3 – jūras šelfs. Pasaulē ir milzīgas dabasgāzes iegulu vietas, kurās atrodas 70% no kopējiem gāzes krājumiem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация