Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:539520
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sociālā vide

1998.gadā rūpniecībā Latvijā ir nodarbināti 24,4% visu strādājošo. Ieguves un apstrādes rūpniecībā – 16,6%.Periodā no 1990.gada uz pusi ir samazinājies gan ieguves, gan apstrādes rūpniecībā strādājošo skaits. Šajās rūpniecībās saražoto preču apjomi 1998.gadā kritās par 9,8%, noslīdot līdz 19% no IKP.

Tehnoloģiskā vide

Attīstoties rūpniecībai ,citiem apstākļiem nemainoties, elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes īpatsvars samazinājies. Šajā nozarē pieaugumu pamato neliels patēriņa apjoma pieaugums un iespējamās cenu korekcijas.
Attīstoties ražošanas tehnoloģijām, palielinās bezdarbs, jo attīstītākai tehnoloģijai nav vajadzības nodarbināt tik daudz strādnieku.
Ražošanas notekūdeņi ir jebkuri notekūdeņi, kas novadīti no vietām, kuras paredzētas rūpniecības vai tirdzniecības vajadzībām, un kuri nav kvalificēti kā komunālie notekūdeņi un lietus ūdeņi. Atkarībā no ražošanas rakstura ražošanas notekūdeņus raksturo noteikts, katram konkrētam uzņēmumam tipisks piesārņojošo vielu sastāvs.
Pārtikas ražošanas rūpniecības notekūdeņu piesārņojuma koncentrācija vienmēr ir daudz augstāka nekā sadzīves notekūdeņos. Daudzas piena un gaļas pārstrādes rezultātā ražošanas notekūdeņos nokļuvušās vielas, kaut arī ir bīstamas videi, pēc būtības ir vērtīgas izejvielas, tādēļ jāmeklē iespējas to atkārtotai izmantošanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация