Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:467654
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Nikolo Makjavelli    4
1.1.  Nikolo Makjavelli biogrāfija    4
1.2.  ,Valdnieks’’    5
2.  Tomass Hobss    8
2.1.  Tomasa Hobsa biogrāfija    8
2.2.  ,,Leviatāns’’    9
3.  Džordžs Bušs    10
3.1.  Džordža Buša biogrāfija un 11.septembra terorakts    10
3.2.  Preventīvā kara koncepcija no darba ,,Vladnieks’’ skatījuma    13
3.3.  Preventīvā kara koncepcija no darba ,,Leviatāns’’ skatījuma    15
4.  Noslēgums    18
5.  Izmantotā literatūra    19
Фрагмент работы

Noslēgums

,,Tikai 21.gs. sākumā atklājās, ka demokrātija radījusi sev nāvīgu ienaidnieku – starptautisko terorismu, kura iedīgļi jau skaidri iezīmējās 20.gs.’’ tā uzskata Henrijs Kisindžers. Teroristu organizācijas izplatījās pa visu pasauli, nereti balstoties uz narkobiznesu, piemēram, Afganistānā. 1998.gada 7.augustā Osama bin Ladens organizē teroristu uzbrukumus pie ASV vēstniecībām Kenijā un Tanzānijā, kuru rezultātā iet bojā 263 nevainīgi cilvēki. Rietumu demokrātijas neizlēmība noveda līdz teroristu uzbrukumam ASV pilsētām 2011.gada 11.septembrī. Līdz ar to Džordžs Bušs nevilcinājās un pret - terorisma vārdā veica divus nozīmīgus karus Afganistānā un Irākā.
Tā kā politiķu, kritiķu un masu mediju vidū atainojas domstarpības par 2011.gada 11.septembra notikumiem, kas iespaidoja tālāko Džordža Buša darbību, līdz ar to arī par preventīvo karu realizēšanu viedokļi dalās un nav vienprātības. Spilgtu veidokļu dalījumu var apskatīt no divu politikas teorētiķu Nikolo Makjavelli darba ,,Valdnieks’’ un Tomasa Hobsa darba ,,Leviatāns’’ par preventīvā kara koncepcijām.
Tika secināts, ka no Makjavelli veidokļa, Džordžs Bušs rīkojās gan kā lapsa, gan kā lauva, uzsākot preventīvo karu. Viņš nevilcinājās ar laiku, izprata pieaugošo terorisma varu, kā arī ar diplomātijas un finansu ceļu iesaistīšanu tiecās pilnībā veikt terorakta globālā tīkla iznīcināšanu. Savukārt no Tomasa Hobsa viedokļa ASV ir valsts, kas tiecas pēc varas, savu vajadzību apmierināšanu realizēšanu, kā arī varas ietekmes palielināšanu. Līdz ar to, sākot no preventīvo karu cēloņa, proti, 11.septembra mākslīgā terorakta izveides, valsts iedzīvotāji un citas valstis tika manipulētas, balstoties uz psiholoģiskajām bailēm pēc traģiskā notikuma, tādējādi panākot atbalstu Dž. Buša preventīvo karu realizēšanā Afganistānā un Irākā, lai gan patiesībā mērķim apkarot teroristus paralēli atainojās tieksme pec varas un naftas.
Līdz ar to, vēl joprojām pastāvot domstarpībām par 11.septembra norisēm, kas veicināja preventīvos karus, hipotēze pierādījās. Balstoties uz Nikolo Makjavelli un Tomasa Hobsa teorijām, tika secinats, ka Džordžs Bušs veica preventīvos karus pret Afganistānu un Irāku, lai ne tikai iznīcinātu teroristu tīklus, bet arī pilnveidotu valsts
vajadzības un tēlu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1243779
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация