Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:289692
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Iecirkņu inspektoru darbības pamatvirzieni un tiesiskā reglamentācija    4
2.  Policijas preventīvā darba vispārējs raksturojums    6
3.  Policijas iecirkņa inspektoru dienesta preventīvais darbs noziedzīgu nodarījumu novēršanā    6
3.1.  Policijas iecirkņa inspektoru dienesta veicamie pasākumi vispārīgās prevencijas ietvaros   
3.2.  Policijas iecirkņa inspektoru dienesta veicamie pasākumi individuālās prevencijas ietvaros    49
4.  Tiesiskā un organizatoriskā rakstura problēmas preventīvajā darbā un šo problēmu risināšanas iespējas    49
  Nobeigums    58
  Anotācijas    61
  Izmantotās literatūras saraksts    63
Фрагмент работы


Mūsdienās viena no svarīgākajām problēmām valsts dzīvē ir Valsts policijas Kārtības policijas Iecirkņa inspektoru dienesta loma noziedzīgu nodarījumu prevencijā. Noziedzība, kā arī parādības, kas cieši saistītas ar to – alkoholisms, narkomānija un toksikomānija ir problēmas, kas pēdējos gados Latvijā ir visnotaļ saasinājušās. Aizvien izplatītāka kļūst nepilngadīgo noziedzība, pusaudžu alkoholisms, toksikomānija, narkomānija, klaiņošana un ubagošana. “Straujais šo negatīvo parādību kāpums ir cieši saistīts ar morāliem, tiesiskiem, sociāliem un ekonomiskiem procesiem sabiedrībā.”1
Bakalaura darba temats – “Iecirkņu inspektoru dienesta darbība noziedzīgu nodarījumu prevencijā”. Šo tematu izvēlējos tāpēc, ka šis jautājums ir ļoti aktuāls. Iecirkņu inspektoru dienesta preventīvais darbs, manuprāt, ir samērā maz apskatīts, patlaban valstī nav normatīva akta, kas vispārīgā veidā Latvijā regulētu jautājumus par noziedzīga nodarījuma novēršanu, tāpēc tieši šis apstāklis noteica šo tematu izvēli.
Noziedzīgu nodarījumu prevenciju varētu definēt kā pasākumu kopumu, kuru realizē tiesību aizsardzības institūcijas un kuri vērsti uz noziedzīgu nodarījumu nodomu realizēšanas un izdarīšanai labvēlīgo apstākļu novēršanu, kā rezultātā tiek garantēta personu un sabiedrības drošība. Līdz ar ko, sabiedriskā drošība ir sabiedrisko attiecību sistēma, kas nodrošina cilvēku dzīvību, veselību, tiesības, brīvību, īpašumu, cieņu, sabiedriskās un valsts intereses no noziedzniekiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.
Itāļu apgaismotājs, jurists un publicists Čezāre di Bekaria, savā fundamentālajā darbā “Par noziegumiem un sodiem” pauda viedokli, ka labāk ir brīdināt par noziegumu nekā sodīt. Nevar nepiekrist šādam viedoklim.
Bakalaura darbs sastāvēs no četrām nodaļām. Lai labāk izprastu iecirkņu inspektoru preventīvo darbu, sava darba pirmajā nodaļā uzmanību pievērsīšu iecirkņu inspektoru veiktajiem pamatuzdevumiem, pienākumiem un tiesībām. Darba otro nodaļu veltīšu iecirkņu inspektoru dienesta preventīvā darba vispārējam raksturojumam. Trešā nodaļa manā darbā būs veltīta policijas iecirkņa inspektoru dienesta preventīvajam darbam noziedzīgu nodarījumu novēršanā, sākotnēji apskatot vispārējo prevenciju un tieši pievēršoties iecirkņu inspektoru individuālajai prevencijai ar agrāk sodītām un nosacīti notiesātām personām, ar psihiski slimām personām, ar personām, kuras sistemātiski lieto alkoholiskos dzērienus, narkotiskās un psihotropās vielas, nepilngadīgām personām, kā arī ar recidīvistiem. Tieši šī nodaļa darbā ir pati būtiskākā. Strādājot policijā un saskaroties ar preventīvo darbu, konstatēju, ka pastāv daudz grūtības un nepilnības to organizēšanā un nodrošināšanā, kurus esmu iecerējis izanalizēt un izpētīt sava darba ceturtajā nodaļā, kā arī sniegt to pilnveidošanas un risināšanas iespējas.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1175147
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация