Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:204620
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Revīzijas organizācija, veidi un funkcijas    4
1.1.  Iekšējā revīzija    4
1.2.  Iekšējās revīzijas funkcijas    5
1.3.  Ārējā revīzija    5
2.  315. SRS Uzņēmuma un tā darbības vides izpratne un būtisku neatbilstību riska novērtēšana    8
3.  610. SRS: Iekšējo revidentu darba izmantošana    9
4.  Attiecības starp iekšējo un ārējo revidentu    10
5.  Secinājumi    12
Фрагмент работы

5. SECINĀJUMI
1. Revīzija kā nozare gadu gaitā ir piedzīvojusi plašu attīstību un ir tā būtība ir ievērojami mainījusies kopš pašiem tā pirmsākumiem, kad revīzija bija strikti vērsts tikai uz grāmatvedības uzskaites un finansiāliem jautājumiem un nepilnībām, jo mūsdienās tas aptver ne tikai finanšu datu pārbaudi, bet arī dažādu procesu un ar grāmatvedību nesaistītu sistēmu novērtēšanu.
2. Vispārīgi revīzija var tikt definēts kā sistemātisku un mērķtiecīgu pārbaužu kopums, kas vērsts uz to, lai novērtētu un noteiktu pētāmā procesa vai darbības jomas nepilnības attiecībā pret iepriekš noteiktiem kvantitatīviem un kvalitatīviem kritērijiem un lai sniegtu kompetentu atzinumu ieinteresētajiem lietotājiem.
3. Revīzija ir komplicēts, daudzlīmeņu process, kurš pieprasa rūpīgu plānošanu un plašu provizoriskās informācijas ievākšanu un analīzi, lai nodrošinātu visefektīvāko, precīzāko un objektīvāko revīzijas pārbaudes rezultātu.
4. Ārējā revīzija var tikt definēta kā darbības, kas tiek veiktas ar ārējo revidentu (revidentu firmu) palīdzību, pamatojoties uz augstāku institūciju vai trešo personu pieprasījumu, kas tiek vērstas uz saimniecisko aktivitāšu, finanšu pārskatu vai citu būtisku uzņēmuma procesu pārbaudi, lai noteiktu pētāmo jomu atbilstību noteiktām prasībām un lietotājiem sniegtās informācijas patiesumu, un kas tiek apkopotas revīzijas ziņojumā.
5. Ārējā revīzija var būt uzņēmuma akcionāru iniciēts vai valsts organizāciju nozīmēta pārbaude, tomēr neatkarīgi no pārbaudes mērķiem uzņēmumam ir būtiski apzināties, kādā veidā nodrošināt vajadzīgo kontroles rīku ieviešanu un samazinātu potenciālo kļūdu un nepilnību iespējamību, kas, savukārt, palīdzētu uzņēmumam būt gatavam dažāda veida revīzijas pārbaudēm
6. Iekšējā revīzija var tikt definēta kā neatkarīgu uzņēmumā vai organizācijā algotu iekšēju revidentu darbība, kas ir vērstas uz to, lai novērtētu uzņēmuma dažādu saimniecisko darbību efektivitāti un pastāvošos riskus un lai sniegtu uzņēmuma vadībai ieteikumus darbības efektivitātes uzlabošanai un risku samazinošu kontroļu ieviešanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация