Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:301994
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Investīciju veidi un attīstība Latvijā, problēmas un viedokļi    3
3.  Nobeigums    9
Фрагмент работы

Šodien pastāv daudz cilvēku viedokļu par ārvalstu kapitāla ienākšanu mūsu valstī, sākot no apgalvojuma, ka ārzemnieki izpērk Latviju, turpinot, ka mūsu uzņēmēji paši var attīstīt valsts ekonomiku saviem spēkiem, un beidzot ar viedokli, ka ārvalstu ieguldītāji, izvietojot ražotni Latvijā, bieži garantē ražoto preču noieta tirgu uz ārzemēm, kur latviešu uzņēmējiem saviem spēkiem nav iespējams ielauzties iedibinātajās pārdošanas ķēdēs.
Ja banku sistēmu varētu uzskatīt par tautsaimniecības asinsriti, tad investīcijas var uzskatīt par asinīm, kuras plūst pa šiem asinsvadiem. Bez investīcijām jebkuras valsts ekonomika kļūs mazasinīga.
1991. gadā, Latvijai atgūstot neatkarību, tika ievesta sava valūta (sākotnēji - Latvijas rubli) un tika veidota sava finanšu sistēma pilnīgi no jauna. Latvijas valstij toreiz praktiski nekādu konvertējamas valūtas rezervju nebija. Uzņēmumiem un privātpersonām, kam bija oficiāli uzkrājumi ārvalstu valūtā, tie tika iesaldēti. Gan valsts, gan arī privātā sektora rīcībā, sākot veidot neatkarīgu Latvijas ekonomiku, bija ļoti nelieli konvertējamās valūtas līdzekļi. Taču, lai nodrošinātu uzņēmumu funkcionēšanu, bija nepieciešama konvertējamā valūta, un, it īpaši, lai nodrošinātu jebkādu attīstību, bija nepieciešamas investīcijas konvertējamā valūtā. Protams, Latvijas uzņēmumiem, eksportējot produkciju (jau kopš 1991. gada tie lielā mērā bija kokmateriāli), tika nodrošināta konvertējamās valūtas ieplūšana valstī. Taču ar to vien nepietika. Un šajā situācijā bija iespējami divi ceļi :…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация