Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:285231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dzimtene itāliešiem ir ļoti svarīgs jēdziens. Itālieši skaidri zina, no kurienes viņi ir cēlušies, un savu izcelsmi visu mūžu lepni nes līdzi kā karogu.

Ko citas tautas domā par itāliešiem
Tipisks itālietis angļu vai amerikāņu izpratnē ir melnmatains, dzīvespriecīgs ekstraverts, skaļš, pļāpīgs, žestikulējošs, attapīgs, viltīgs, slinks un neuzticams. Ir zināms, ka itālieši dzīvo skaistā zemē pie Vidusjūras, kur ir brīnišķīgs klimats un daudz visādu mākslas vērtību. Tie ir laimīgi vieglprāši, kam izcils ķēriens uz modi un visādu citādu veidu ārišķības mākslām, un visu, kam sakars ar miesas baudām, to skaitā kulināriju, taču viņi nekad neko neprot kārtīgi noorganizēt un absolūti nespēj stāvēt rindā. Itāliešu vīriešiem ir samtainas acis un eļļaini mati, un viņi ir dēmoniski mīlnieki. Itāliešu sievietes ir slaidas, graciozas, neticami temperamentīgas un pievilcīgas – līdz tam brīdim, kad apprecas, - tad viņas kļūst par maza auguma resnām, pārmēru rosīgām mammām.

Nesaraujamas saites
Pēc masveidīgās emigrācijas, kas Itāliju skāra 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, daudzās valstīs – ASV, Argentīnā, Urugvajā un Austrālijā – nodibinājušās lielas itāliešu kopienas. Apmēram divdesmit miljoniem ASV iedzīvotājiem ir itāliešu uzvārdi. Taču šo cilvēku izcelsmi Itālijā parasti atceras tikai tad, ja viņi kļuvuši bagāti un slaveni.

Ko itālieši domā par bagātiem ārzemniekiem
Ārzemnieki itāliešiem ļoti patīk, sevišķi bagāti ārzemnieki. Franči pēc itāliešu domām, ir iedomīgi un uzpūtīgi un visvisādi uzsver savu pārākumu pār dienvidu kaimiņiem; itāliešus tas burtiski tracina. Attiecības starp itāliešiem un angļiem ir sarežģītākas; iespējams, te darbojas pretstatu pievilkšanās likums. Angļiem patīk Itālijas spēcīgās krāsas un smaržas, tās kaislības un dzīvespriecīgā nekārtība, bet itālieši apbrīno angļu vēso mieru un spēju visās lietās ievērot kārtību. Pēc dabas būdami zinātkāri, itālieši labprāt pēta šos dīvainos kukaiņus, ārzemniekus, un to barbariskās paražas. Viņi labprāt lasa grāmatas un skatās televīzijas pārraides par citu tautu dzīvi. Ārzemju ceļojumi tikai apstiprina to, ko viņi jau agrāk zinājuši, - ka viņu pašu zeme ir tik un tā vislabākā pasaulē, tikai tur cilvēks var baudīt īstu sauli un labu ēdienu un dzērienu un skatīties pirmklasīgu futbolu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация