Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:635839
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Itālija atrodas Dienvideiropas centrālajā daļā. Tās teritorija aizņem Apenīinu pussalu, nelielu daļu kontinentālās teritorijas, Sicīlijas, Sardīnijas un citu salu teritoriju. Apenīnu pussala tiecās tālu Vidusjūrā, tāpēc Itālija atrodas pašā vidusjūras baseina centrā, tirdzniecības ceļu krustcelēs starp austrumiem un rietumiem. Itālijas kaimiņvalstis ir Francija, Šveice, Austrija, Slovēnija, valsts centrā atrodas San Marino valts, bet Romā – valsts – pilsēta Vatikāns.

Iedzīvotāji
56,74 mlj. Cilvēku. Nacionalitātes: itālieši, izdalās nelielas etniskas grupas, kas runā vācu, franču un slovēņu valodās – ziemeļos, grieķu un albāņu valodā – dienvidos. Teritorija – 301 230 km2.

Valodas.
Itāļu. Angļu un Franču valodas saprot gandrīz visās viesnīcās, restorānos tūrisma birojos. Vācu valodu galvenokārt saprot Adriatijas ziemeļos kūrortu zonās un pie ezeriem.
Itālijā ir tūrismam labvēlīgi klimatiskie apstākļi. Vasaras Itālijā galvenokārt ir karstas un sausas. Lielākā daļa gada nokrišņu normas nolīst tieši šajā gadalaikā. Valsts ziemeļos bieži vien ir sniegputeņi un migla ziemā.

Reliģija
Katoļticīgie ir 98%.

Bankas
Itālijā ir atvērtas no 8.30 līdz 13.20. un lēl apmēram uz stundu pēc pusdienlaika (parasti no 15.00 līdz 16.00). Naudu ir iespējams izmainīt lidostās un lielu pilsētu dzelzceļa stacijās. Pilsētās, restorānos un lielveikalos ir iespējams norēķināties ar kredītkartēm: American Express, Diner s Club, Visa un Master Card. Nelielās pilsētās un ciemos, šāda norēķinu forma nav lielā cieņā.

Saziņas iespējas
Vislētāk Jūs variet pazvanīt no parasta ielas telefona automāta. Telekarti Jūs variet iegādāties tabakas veikaliņos (izkārtne TABACCI) vai avīžu kioskā (izkārtne EDICOLA). Ārkārtas gadījumos zvaniet: Policijai – 113, ugunsdzēsēji – 115, Itālijas auto moto biedrība – 116, ātrā palīdzība 118 (ja vietā, kur jūs atrodaties šis numurs nedarbojas, zvaniet 113), policija Romā - - 06/4686, ātrā palīdzība Romā - 06/5510. Elektrība - 220 V, 50 Hz, kontakti ar divām spailēm. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация