Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:172160
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Skeletālie muskuļi ir visizplatītākie audi cilvēka ķermenī, un tie ir atbildīgi par kustību un spēka radīšanu. Tas sastāv no dažāda veida muskuļu šķiedrām, kas atšķiras ar savām kontrakcijas īpašībām un metaboliskajām īpašībām. Skeletālo muskuļu šķiedras iedala divos galvenajos tipos, proti, lēnās (I tipa) un ātrās (II tipa) šķiedras, pamatojoties uz to saraušanās īpašībām.
Izturības treniņš ir vingrinājumu veids, kam raksturīgas mazas vai vidējas intensitātes un ilgstošas aktivitātes, piemēram, skriešana, riteņbraukšana un peldēšana. Ir zināms, ka tas skeleta muskuļos izraisa vairākas fizioloģiskas adaptācijas, kas uzlabo izturības sniegumu, tostarp izmaiņas muskuļu šķiedru tipa sastāvā, mitohondriju blīvumā, kapilāru blīvumā un metabolisma fermentos.
Izpratne par izmaiņām skeleta muskulatūrā izturības treniņu rezultātā ir svarīga sportistiem, treneriem un vingrojumu zinātniekiem, jo tā var palīdzēt izstrādāt efektīvas treniņu programmas un optimizēt sportisko sniegumu. Turklāt ir pierādīts, ka izturības treniņi ir ievērojami labvēlīgi veselībai, piemēram, uzlabo sirds un asinsvadu darbību un samazina hronisku slimību risku, tāpēc tie ir populārs fizisko aktivitāšu veids iedzīvotājiem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация