Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:582989
 
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

7. Iespējamie riski un to novēršanas iespējas
Kā jau jebkurš bizness arī mūsu uzņēmums ir pakļauts dažādiem riskiem un zaudējumiem.
Viesu namam var būt materiālie zaudējumi, tos raksturo papildu izdevumi vai tiešie zaudējumi, piemēram, ja tiek bojāts kāds pamatlīdzeklis. Iespējami finansu zaudējumi neparedzētu maksājumu rezultātā – soda naudas, valūtas kursa svārstības utt. Iespējami laika zaudējumi, ja uzņēmējdarbība attīstās lēnāk nekā plānots. Tādēļ ir laikus jāparedz, kur tie ir un kādi faktori tos var izsaukt, lai izstrādātu riska vadīšanas metodes.
Viesu namam var būt dažādi riski, kas var apdraudēt viesu nama sekmīgu darbību un tie ir apvienojami zemāk aplūkojamās grupās.
• Nepietiekams tūristu skaits. Šī riska novēršanai plānota dažādu mārketinga pasākumu realizācija, ievietojot reklāmu masu saziņas līdzekļos, izvietojot reklāmas stendus šosejas malā, sadarbojoties ar tūrisma aģentūrām, pašvaldībām, izgatavojot bukletus un citus informatīvos materiālus, kas informētu par saimniecības piedāvātajām iespējām lauku tūrismā; veicot tiešo mārketingu un piesaistot firmu darbiniekus kolektīvai atpūtai. Plānots veikt tirgus informācijas uzkrāšanu un analīzi. Plānots pagarināt tūrisma sezonu ar dažādiem speciāliem pasākumiem un akcijām.
• Vietējo iedzīvotāju maksātspēja. Riska novēršanai uzņēmums plāno nākotnē piedāvāt lētākus, plašākam iedzīvotāju slānim pieejamus pakalpojumus – atpūtas iespējas. Atpūtas komplekss būs izvietots ģeogrāfiski izdevīgā vietā, kas potenciāli piesaistīs maksātspējīgus ārzemju tūristus un citus auto ceļotājus. Lai varētu piedāvāt konkurētspējīgas cenas, uzņēmums pievērsīs uzmanību arī viesu nama uzturēšanas izmaksu reducēšanai, t.sk. energoresursu taupīšanai, optimālai darba organizācijai, pēc iespējas minimizējot personāla sastāvu nesezonas mēnešos, atalgojuma sistēmas ciešu sasaisti ar uzņēmuma darbības rezultātiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация