Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:905794
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Keinsa pamatideja – ekonomiskās krīzes situācijā ir nepieciešams īstenot maksātspējīgā pieprasījuma aktivizēšanas un stimulēšanas politiku, kas varētu pozitīvi ietekmēt produkcijas izlaides un piedāvājuma pieaugumu, tādējādi vienlaikus tiktu mazināts arī bezdarbs (Šenfelde, Ņikitina, Kullesa, 2003, 45).
Pateicoties tam, ka Keinsa koncepciju daudzas valstis praktiski izmantoja 30. gados savā ekonomiskajā politikā, tas ļāva tām veiksmīgi pārvarēt Lielo depresiju. Pēc Otrā pasaules kara Keinsa ekonomikas teoriju ir attīstījuši un papildinājuši daudzi citi ekonomisti un šo turpinājumu mēdz saukt par neokeinsismu.
Dēļ tā, ka tirgus mehānisms monopolsituācijā nevar veikt galvenā regulatora funkcijas, tad mūsdienu pasaulē pieaug nozīmīgums makroekonomiskajai regulēšanai. Valsts „iejaucas” ražošanas procesos, jo tās regulējošā loma pieaug sociālu un ekoloģisku problēmu risinājumu meklēšanā, kā arī starpvalstu ekonomiskās attiecībās (Šeinfelde, 2007, 6).
Mūsdienās daudzi ekonomisti nodarbojas ar makroekonomiskām problēmām un ir Nobela prēmiju laureāti ekonomikā par pētījumiem makroekonomikā. Kopumā var teikt, ka makrolīmeņa ekonomiskie procesi ir ļoti sarežģīti, tādēļ meklējot risinājumus rodas nepieciešamība stingri pieturēties pie zinātniskajiem principiem, kas laika gaitā ir tikai attīstījušies.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация