Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:663135
 
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Bitumena šindeļu jumts    4
  Māla kārniņi    6
  Cinkotie skārda jumti    11
  Niedru jumti    16
  Koka jumtu segumi    19
  Būvniecības likums    22
Фрагмент работы

Ievads

Jumts un tā segums ir viens no svarīgākajiem ēkas konstrukcijas elementiem, kas aizsargā ēku no atmosfēras ietekmes, neļauj ēkā iekļūt nokrišņiem gan lietus, gan sniega veidā. Mūsdienās jumts pilda ne tikai praktiskas funkcijas, bet arī estētiskas. Jo jumts ir sarežģītāks un interesantāks, jo vairāk tas ēkai piešķir vizuāli pievilcīgāku izskatu. Vieni no senākajiem jumta segumiem ir niedru un māla kārniņu jumti, tad seko skārda jumti un kā mūsdienīgu jumta segumu var minēt bitumena seguma jumtus.
Šajā referātā ir apskatīti gandrīz visi jumtu segumu materiāli, tai skaitā arī niedru un skaidu jumti, kas mūsdienās it kā ir novecojuši, vecmodīgi un neefektīvi, bet estētiski skaisti un tāpēc ar vien biežāk tiek lietoti kā kvalitatīvs seguma materiāls.
Šim darbam vēl ir pievienots Būvniecības likums, kurš attiecas arī uz jumtu materiāliem un dod saistošus norādījumus ne tikai par jumtiem, to segumiem, bet par visu ēku sākot no pamatiem un beidzot ar jumtu.

Bitumena šindeļu jumts

Bitumena jeb t. s. mīkstie jumta segumi pēdējos gados ir plaši lietoti materiāli gan komercapbūvē, gan individuālajā būvniecībā. Komercapbūves jomā, kā arī dažāda rakstura sabiedriskās, industriālās vai daudzstāvu ēkās, kur dominē lielas platības lēzenie jumti, tiek izmantoti bitumena ruļļu materiāli ar APP (ataktīvais polipropilēns) vai SBS (stirolbutadiēna stirols) modifikatoru, kuri noder arī kā ērtākais risinājums tiem savrupmāju būvētajiem, kas savas mājas projektā iestrādājuši lēzeno (plakano) jumtu.
Tomēr, tā kā apmēram 90 % individuālās apbūves veido slīpie jumti, šajā segmentā izplatīts jumta seguma materiāls ir bitumena šindeļi, kuru ražošanā kā pamatkomponents tiek izmantots oksidētais vai APP modificētais bitums, stiklašķiedras vai celulozes armējums un dabīgā akmens smalce.
Šā materiāla galvenās priekšrocības ir tā dekoratīvais izskats, un, kā jau mīkstais seguma veids, tas ir viegli piegriežams un lieliski piemērojams arī sarežģītām jumta konstrukcijām, kurās ne vienmēr būs iespējams izlīdzēties ar kārniņiem vai tēraudu (skārdu).
Tāpat kā plastiskās fasādes apdares dēļiem (saidingam), ari bitumena Šindeļu jumtu dzimtene ir Ziemeļamerika, un šie materiāli mentāli, tomēr ir mazliet sveši Eiropas un arī Latvijas būvniecības tradīcijām. Bitumena šindeļu jumts būs mazāk lepns un prestižs kā, piemēram, dakstiņu vai metāla jumts, taču tas dod iespēju salīdzinoši ātri, samērā lēti un ar nelielu darbietilpību panākt kārtīga un sakopta jumta izskatu, turklāt ar savu individualitāti.
Latvijā šobrīd iespējams iegādāties bitumena šindeļus, kas ražoti dažādās Eiropas valstīs, kā arī Kanādā un ASV. Populārākās tirdzniecības zīmes ir, piemēram, IKO, Icopal, Katepal, Tegolajsola, TechnoNikola, GAF u.c. Katra ražotāja produkcija atšķirsies no citas ar krāsu un formu, kuru daudzveidība tirgū ir patiešām liela — līdz ar to ir iespēja variēt un kombinēt dažādus jumta toņus; piemēram, ar viena veida, bet dažādas krāsas šindeļiem iespējams panākt dzīvāku un izteikti individuālu jumta toņa risinājumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация