Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:596112
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Maxima darbības apraksts   
1.1.  Cenas   
1.2.  Kvalitāte   
1.3.  Sortiments   
2.  Konkurence   
2.1.  Pilnīga konkurence   
2.2.  Tiešie konkurenti   
2.3.  Netiešie konkurenti   
2.4.  Slēptie konkurenti   
2.5.  Sacensība – tā ir divu pušu spēle   
2.6.  Reakcijas veidi   
2.7.  Konkurences veicināšana   
2.8.  Konkurenci ierobežojošas darbības   
3.  Konkurences novērtēšanas subjektīvās un objektīvās metodes   
3.1.  Maxima subjektīvā un objektīvā analīze   
3.2.  Maxima un Rimi salīdzinājums   
4.  Anketas rezultāti   
5.  Anketas rezultātu analīze   
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Bibliogrāfiskais saraksts   
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Salīdzinot lielveikalu ķēdes „Maxima” un „Rimi” ir skaidri redzams, ka „Rimi” konkurē veiksmīgāk attiecīgi ar veikalu „Maxima”
Darba sākumā jau secinājām, ka šie abi uzņēmu: „Rimi” un „Maxima”, ir pilnīgi un tieši konkurenti, jo atrodas vienā tirgū, tieši tāpēc šie uzņēmumi ir tieši konkurenti.
Šajā darbā veicām konkurences analīzi pēc objektīvās un subjektīvās metodes, no kuras izrietēja tas, ka veikalu ķēde „Rimi” cilvēkiem ir simpātiskāka pēc vairākiem faktoriem.
Viens no tiem bija atrašanās vieta, kurā pārākumu guva „Maxima”, un to var izskaidrot ar to, ka „Maxima” veikalu ir vairāk nekā „Rimi” un secinot no tā „Maxima” pēc platības var nosegt lielāku platību un tādējādi iespējams arī iegūt vairāk klientu. Vēl viena atšķirība starp šiem veikaliem ir tāda, ka veikalu ķēdes „Rimi” ir tādos lielveikalos, kā „Spice”, „Alfa”, „Mols”. Šajos veikalos katru dienu apgrozās daudz cilvēku, kuriem tas ir ļoti ērti un parocīgi, ka šādos veikalos atrodas arī pārtikas veikals.
Tomēr diemžēl, kā uzrāda mūsu iegūtie dati, veikalam „Maxima” nav vairāk klientu, kurš ir viens faktoriem pēc kuriem salīdzinājām veikalu ķēdes. Lai gan veikalu ķēdei „Maxima” ir zemākas cenas un plašāks izvietojums, tomēr nav spējuši gūt virsroku šajā faktorā.
To, iespējams, spētu atspēkot tad, ja „Maxima” izveidotu veiksmīgāku mārketinga kampaņu, jo reklāmas, nākamais faktors, augstāk tika novērtētas „Rimi” veikalu ķēdei. Darbā varēja redzēt, ka skatoties uz atzīmēm veikala „Maxima” reklāmu kampaņas krietni atpaliek no „Rimi” reklāmu kampaņām, ko izsecinājām no mūsu veidotās aptaujas.
Ļoti nozīmīgs faktors ir cena, kuru mēs arī apskatījām un pētījām abos veikalos, un dati sakrīt. Veidotajā analīzē „Maxima” veikalu cenas ir zemākas kā „Rimi”. To var arī redzēt mūsu pašu veidotajā pētījumā, kurā mēs identisku produktu cenas salīdzinājām, un tas tiešām pierādījās, ka veikalu „Maxima” cenas ir zemākas kā „Rimi”, tomēr veikals „Rimi” spēj noturēt savus klientus. Ar to var novērot, ka patērētāji ir gatavi maksāt par kvalitāti.
Veikalam „Maxima” es ieteiktu vairāk uzmanības vērst uz reklāmu kampaņām un tajā pašā laikā censties noturēt tās pašas cenas, lai veiksmīgāk konkurētu ar „Rimi”. Vēl es veikalu ķēdei „Maxima” ieteiktu iekļūt, kādā lielveikalā, kā augstāk minētajos – „Spice” un tml. Es domāju, ka tas tikai palīdzētu konkurēt ar „Rimi” un, iespējams, pat iegūt jaunus klientus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация