Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:110240
 
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kredīta būtība un to veidi    4
1.1.  Hipotekārais kredīts    4
1.2.  Patēriņa kredīts    5
1.3.  Studentu kredīti    6
1.4.  Citi kredīta veidi    8
2.  Kredītu attīstības tendences    11
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    13
Фрагмент работы

Ievads
Banku sektors ir viens no visattīstītākajiem tautsaimniecības sektoriem. Kopš 1993. gada bankas ir ieguldījušas lielo darbu, lai sniegtu brīvā tirgus situācijai un pasaules līmenim atbilstošus banku pakalpojumus. Būtībā banku veidošana tika sākta no nekā.
Kreditēšana ir viens no populārākiem pakalpojumiem šobrīd, bez kura mūsdienu ekonomika nav iedomājama. Cilvēki kredītu vairs neuztver kā parādu, kuru nevarēs atmaksāt, bet gan kā izdevīgu darījumu, kā iespēju pilnveidot savu dzīvi. Kredīts dod mums iespēju saņemt preci vai pakalpojumu šodien un maksāt par to nākotnē. Tas palielina naudas apgrozību un regulē kopējo naudas apriti tautasimniecībā un ekonomiskajos procesos. Nozīmīgs faktors sekmīgai uzņēmuma attīstībai un spējai konkurēt vietējos un ārzemju tirgos ir kredītam. Ņemot kredītu, uzņēmumam ir iespēja paplašināt un uzlabot produkcijas vai pakalpojuma kvalitāti, tādējādi iekarojot jaunus tirgus un nostiprināt savas pozīcijas jau esošajos. Šobrīd konkurence kredīttirgū ir nopietna un pastāv daudz piedāvājumu ar dažādam procentu likmēm un noteikumiem. Neskatoties uz pasaules ekonomisko krīzi, kas skar arī Latviju, kredītu apjoms paliek gandrīz nemainīgs. Bet pēc autores domām tas samazināsies turpmākos divus gadus.
Darba ietvaros autore izpētīja piedāvāto kredītu daudzveidību privātpersonām un kredīta dinamiku pēdējos piecos gados.
1. Kredīta būtība un to veidi
Kredīts ir viens no senākajiem banku pakalpojumiem, kas nodrošina saimnieciskās un personiskās vajadzības apmierināšanu. Uzņēmumi, izmantojot aizņemto līdzekļu palīdzību, var palielināt savus resursus, paplašināt saimniecības un paātrināt ražošanas mērķu sasniegšanu. Privātpersonām, izmantojot kredītus, tiek dota dubulta iespēja – attīstīt savu biznesu, izmantojot savas spējas un saņemot papildus resursus, vai ātrāk sasniegt savus patēriņa mērķus. Citādi, kredīts ir neatņemama saimnieciskās attīstības sastāvdaļa, kuru izmanto gan valstis un valdības, gan mazi un lieli uzņēmumi, gan privātpersonas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация