Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:542713
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  RĪGAS FONDU BIRŽA    4
2.  RĪGAS FONDU BIRŽAS VĒSTURE UN ATTĪSTĪBA    7
3.  RĪGAS FONDU BIRŽAS DALĪBA OMX GRUPĀ    16
4.  BALTIJAS VALSTU FONDU BIRŽU VĒRTSPAPĪRU SARAKSTI    17
5.  PĀRSKATS PAR NOTIKUMIEM RĪGAS FONDU BIRŽĀ 2007. GADĀ    19
Фрагмент работы

Iemesli, kāpēc uzņēmumi kļūst publiski un kotējas biržā, katram uzņēmuma var būt savi, bet visbiežāk iemesls ir vajadzība pēc finanšu resursiem. Publisks vērtspapīru tirgus dod pieeju kapitālam, kā arī nodrošina uzņēmumam un tā īpašniekiem virkni citu labumu.
Rīgas Fondu birža piedāvā arī dažādus informācijas izplatīšanas risinājumus, kas palīdz uzņēmumiem uzlabot investoru attiecības ceļā uz lielāku uzņēmuma vērtību un likviditāti.
Biržas misija ir sekmēt valsts ekonomikas attīstību, iesaistoties konkurencē par kapitāla piesaisti Latvijas vērtspapīru tirgum.
Lai ieguldītājs varētu saņemt pilnīgu informāciju un attiecīgi orientētos katrā konkrētajā tirgus situācijā, Rīgas Fondu birža pieprasa, lai uzņēmumi, kuru vērtspapīri tiek tirgoti biržā, atklātu visu nepieciešamo informāciju par savu saimniecisko darbību un publiskotu to.
Birža uzrauga savus biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kas biržā veic darījumus ar vērtspapīriem.
Rīgas Fondu biržā kotētie uzņēmumi saņem visas priekšrocības un iespējas, ko sniedz finanšu kapitāla tirgus. Birža nodrošina pakalpojumus, kas veicina un uzlabo tirdzniecību ar emitenta vērtspapīriem, uzlabo uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitāti un caurspīdīgumu, paaugstina klientu konkurētspēju un veicina ekonomisko izaugsmi.

Rīgas Fondu birža ir institūcija, kas nodrošina infrastruktūru vērtspapīru tirdzniecībai, kā arī vienādus tirgus noteikumus un vienlīdzīgu tirgus informācijas pieejamību visiem ieguldītājiem. (Vērtspapīru tirgus un …, b.g.)
Rīgas Fondu birža ir vienīgā licencētā fondu birža Latvijā. Rīgas Fondu biržas galvenais uzdevums ir nodrošināt iespēju tirdzniecībai ar publiskā apgrozībā esošiem vērtspapīriem, kā arī gādāt par to, lai tirgus būtu atklāts un caurspīdīgs, lai visiem ieguldītājiem tirgus informācija būtu vienādi pieejama. (Vērtspapīru tirgus …, b.g.)
Biržas misija ir sekmēt valsts ekonomikas attīstību, iesaistoties konkurencē par kapitāla piesaisti Latvijas vērtspapīru tirgum. (OMX grupa b.g.)
Biržā darbojas ieguldītāji, kuriem ir brīvi finansu līdzekļi un vēlme gūt peļņu. Uzņēmumi, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu, un biržas biedri - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un nodrošina vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1121602
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация