Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341322
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kvalitātes jēdziens mūsdienās ir ieņēmis īpašu vietu. Pateicoties sīvai konkurencei pasaules tirgū un sabiedrības informētībai, uzņēmēji arvien vairāk saprot kvalitātes sistēmas nozīmi. Un tādēļ cenšas pilnveidot uzņēmumu iekšējās un ārējās norises. Kvalitātes būtība cilvēkus jau saistījusi kopš seniem laikiem.
Literatūrā minēti vairāki fakti, kas liecina par kvalitātes esamību vēl pirms apmēram 20 gadsimtiem. Šeit var pieminēt slaveno Ķīnas imperatora māla armiju, kas izvietota imperatora kapenēs. Tie ir 8000 dabiska izmēra māla kareivji ar dažādiem ieročiem un atšķirīgām sejas izteiksmēm. Kāds no Amerikas vadošajiem ekspertiem senās Ķīnas kultūras jautājumos atzinis, ka Šaņu-Iņu laika ķīniešu amatnieku tehnika bijusi augstāka nekā tā, ko bronzas skulptūru veidošanā izmantojuši Itāļu dižrenesanses mākslinieki. Pieminēšanas vērta ir Senās Ēgiptes „Mirušo grāmata”. Vēlākā periodā – 11. gadsimtā parādījās proves zelta un sudraba izstrādājumiem, izveidojās amatnieku apvienības.
Pirmā pasaules kara laikā kvalitāte kļuva par ļoti aktuālu jautājumu. Pirmais pasaules karš pārtrauca karā iesaistīto valstu veiksmīgo attīstību. Ievērojami samazinājās ne tikai ražošanas jaudas un izejvielu avoti, bet radīja arī speciālistu trūkumu. Uzņēmumi, kas turpināja ražošanu, bija spiesti ar šiem faktoriem rēķināties. Un tomēr šīs ražotnes iespēju robežās centās nodrošināt nepieciešamo preču daudzumu un to dizaina kvalitāti.
Otrā Pasaules kara sākumā sabiedroto flotes piedzīvoja ievērojamus zaudējumus. Amerikāņi vēlējās nekavējoties būvēt jaunus kuģus, un uzsāka plašu darbību šajā jomā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация