Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:757664
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Latvijas uzņēmumu dividenžu peļņa    4
  Dividendes    9
  Skaidrojošie termini    10
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Latvijas uzņēmumu dividenžu problemātika
Rīgas Fondu birža ir vienīgā licencētā fondu birža Latvijā. Biržas galvenais uzdevums ir nodrošināt iespēju tirdzniecībai ar publiskā apgrozībā esošiem vērtspapīriem.
Rīgas Fondu birža ietilpst OMX grupā, kas ir Ziemeļeiropas lielākā vērtspapīru tirgus pārvaldītāja un pasaulē viena no vadošajām tirgus pakalpojumu un risinājumu nodrošinātājām finanšu un enerģētikas sektorā.
Pasaulē bieži vien dividendes tiek uzskatītas par vienu no būtiskākajiem uzņēmuma vērtību un tā akciju kursu noteicošajiem faktoriem.
Latvijā dividenžu izmaksas parasti vēl nosaka nevis rūpīgi pārdomāta uzņēmuma dividenžu politika, bet gan citi faktori, piemēram, auditori min kādu uzņēmumu, kurā dividendes nav paziņotas četru gadu laikā, bet piektajā, mainoties akcionāriem, vecie īpašnieki paziņojuši un sev izmaksājuši visu četru gadu dividendes. Tas liek noprast, ka uzņēmumiem vēl joprojām nav dividenžu politikas. Manuprāt, uzņēmumiem ir izdevīgi rīkoties ar dividendēm bez izmaksu sakārtotas sistēmas, jo bieži vien lielākās uzņēmuma akciju paketes turētāji ir vai nu uzņēmuma vadītāji vai ir tikai daži akcionāri, kuri bez akcionāru sapulces lemj par uzņēmuma izdevumiem un ienākumiem. Man liekas, ka tas nozīmē to, ka mazie akcionāri paliek „bešā”.
Pagaidām Latvijā dividenžu izmaksas ir salīdzinoši nelielas un lielu peļņu tas akcionāriem nenes, bet ir akcionāri, kas „labi” nopelna ar dividendēm. Liepājā – tieši tur dzīvo divi neapšaubāmi miljonāri, kuru mantībai būtu jābūt nevis tirgū dažādi vērtētām kapitāldaļām, nekustamajiem īpašumiem vai citām vērtībām, bet gan īstiem miljoniem īstās un brīvi konvertējamās Latvijas naudaszīmēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация