Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:592438
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Turaidas lībiešu valdnieks kristietībai pievēršas labprātīgi, kaut, iespējams, aiz savtīgiem nolūkiem, lai iegūtu kādu labumu sev, taču viņš ir pārliecināts šīs ticības nesējs. Uzskata, ka Kaupo, iespējams, kristījies ideālu motīvu vadīts, taču pastāv acīmredzama iespēja, ka tas vairāk ir bijis politiskais aprēķins. Veicot ceļu uz Romu, Kaupo redz rietumu pasaules greznību un majestātiskumu, tas ir, baznīcas, lielas un bagātas pilsētas, kā arī izturīgas akmens pilis. Šī kristiešu varenība un pārticība, kā arī Romas Katoļu baznīcas galvas labvēlīgā uzņemšana noteikti tikai nostiprina lēmumu atbalstīt kristīgo ticību. Kaupo acīm paveras atšķirīga kultūra, kas nav līdzīga līvu zemei, un šis ceļojums atstāj neizdzēšamu iespaidu, kas rada vēlmi dzīvot pēc rietumu pasaules uzskatiem. Nostāju vēl vairāk varētu pastiprināt 1206. gada notikumi, proti, Turaidas līvu sacelšanās pret Kaupo, viņa padzīšana un īpašumu atņemšana. Ja sākotnēji virsaitis ieņem svarīgu vietu līvu sabiedrībā, tad tagad ar vācu ienācēju atbalstu Kaupo demonstrē nepadevīgajiem līviem savu spēku, lai atgūtu savu zaudēto stāvokli.
Kaupo kļūst par pirmo baltieti, kurš Romas katoļu baznīcas misionāra Teodoriha pavadībā dodas uz Romu un tiekas ar pāvestu Inocentu III, lai pēcāk atgrieztos savā zemē un parādītu savu uzticību katolicismam un tā politikai. Šķiet, ja kristīgā ticība un Rietumeiropas kultūra nesasniegtu šīs teritorijas, mēs, iespējams, šobrīd nespētu runāt par latviešu tautu. Kaimiņtautu spiediens būtu pārlieku liels, lai zemju iedzīvotāji tam varētu ilgstoši pretoties, vietējās nelielās tautiņas asimilētos un ar laiku izzustu. Savukārt, ja runājam par Rīgu, kas šajā laikā uzskatāma par svarīgu kristīgās ticības un misijas centru Baltijā, jāatzīst, ka tās aizstāvēšana 1210. gadā pret skaitliski ievērojamiem kuršu spēkiem, kurā iesaistās arī Kaupo kopā ar karadraudzi, ir liktenīga jaunajai kristiešu kopībai Līvzemē. , …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1389284
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация