Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:540630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Teorētiskā daļa    4
4.1.  Terminu skaidrojums    4
4.2.  Vērtēšanas pamatprincipi    6
4.3.  Vērtēšanas veidi    7
  Praktiskā daļa    7
7.  Aptaujas rezultāti    8
7.1.  Skolotāju rezultāti    8
7.2.  Skolēnu rezultāti    12
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
  Anotācija    17
  Аннотация    18
  Pielikums nr    19
Фрагмент работы

Mana darba nosaukums ir „Mācību procesa vērtēšana Salaspils 1. vidusskolā.” Pats es šo tēmu neizdomāju, man to ieteica skolotāja, bet mani tā pilnībā apmierina, jo tā nav grūta un visa man vajadzīgā informācija atrodas skolā.
Mainoties mācību saturam (tam, ko māca), ir mainījusies arī skolotāja loma (kā māca) un skolēna loma (kā mācās). Līdz ar to mainījies ar vērtēšanas process skolā. Tas kļuvis daudzpusīgāks, mērķtiecīgāks un skolēnam draudzīgāks. Agrāk skolotājs lielākoties bija zināšanu avots un skolēna atbildi vērtēja pēc principa – cik no tā, ko es tev mācīju, tu esi iemācījies; šobrīd skolotājs skolēnam māca mācīties, attīsta prasmes atbilstoši katra mācību priekšmeta saturam. Skolēns uzņemas līdzdalību un kļūst par skolotāja partneri mācību procesā.
Rakstot šo ZPD, es vēlos noskaidrot, kādi ir galvenie plusi un mīnusi mācību procesa vērtēšanā. Mans darbs varētu palīdzēt labot sīkas kļūdas, kas traucē mācību procesa vērtēšanā. Laikam ejot un varai mainoties, tiek pieņemti jauni un jauni likumi, kas ir attiecināmi uz izglītību un, kas ne vienmēr ir izdevīgi skolotājiem un sekmē viņu darbu. Tie arī daudzreiz apgrūtina skolēnu pienākumus. Pētījums par manis izvēlēto tematu ir pirmais skolas vēsturē un tas sniegs priekšstatu par galvenajām iezīmēm mācību procesa vērtēšanā.
Apkopojošā vērtēšana - vērtēšana nobeiguma pārbaudē, kuras mērķis ir noskaidrot skolēna zināšanu un prasmju kvantitāti un kvalitāti.
Aprakstošs vērtējums – īss rakstisks vai mutisks skolēna mācību darbības raksturojums.
Ārējā vērtēšana – vērtēšana, ko veic skolas administrācija, skolotāju metodiskā apvienība, valsts un pašvaldību izglītības institūcijas.
Bezatzīmju vērtēšanas sistēma – metodoloģiska pieeja, kurā skolēna zināšanu, prasmju un attieksmju vērtēšanas rezultāts (vērtējums) ir rakstisks vai mutisks raksturojums.
10 ballu vērtēšanas skala – modelis skolēna iegūto zināšanu, prasmju un attieksmju kvantitatīvai novērtēšanai, izmantojot 10 dažādas skaitliskās vērtības.
Diagnosticējošā vērtēšana – vērtēšana, kuras mērķis ir noteikt skolēna vai skolēnu grupas mācīšanās vajadzības mācību sasniegumu uzlabošanai.
Iekšējā vērtēšana – vērtēšana, ko veic konkrētā mācību priekšmeta skolotājs klasē vai skolēnu grupā, kuru viņš māca.
Ieskaitīts/neieskaitīts – modelis skolēna iegūto zināšanu un pamat prasmju kvantitatīvai novērtēšanai, izmantojot divus dažādus vērtējumus.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1138697
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация