Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496021
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Anketas sastādīšana   
1.1.  Anketas sastādīšanas process   
1.2.  Anketas norise   
1.3.  Anketas rezultāti   
2.  Anketas analīze   
2.1.  TV reklāmu vērošana un to ietekme uz iepirkšanos   
2.1  Saņemto reklāmas bukletu pārskatīšana   
2.2.  Reklāmas veidu savstarpējā saistība   
Фрагмент работы

1. Anketas sastādīšana
1.1. Anketas sastādīšanas process
Pirmkārt, anketas galvenā mērķa izvirzīšana- noskaidrot, kāda ir cilvēku attieksme pret reklāmām un vai viņi apzinās reklāmu nozīmi savā dzīvē.
Otrkārt, aptaujas izplatīšanas metodes izvēlēšanās. Aptauja tika izstrādāta ZETTOOL interneta vidē, jo anketas veidošanai pieejama bezmaksas reģistrācija, bezmaksas 100 respondentu atbildes, neierobežots sistēmas lietošanas termiņš, neierobežots aptaujas jautājumu skaits un neierobežots atbilžu variantu skaits. Turklāt anketas, kas veidotas interneta vidē, ir ērtāk aizpildīt nekā Microsoft World vai Microsoft Excel darba lapā sastādītās anketas.
Anketa tika sastādīta ar 19 slēgta un 5 atvērta tipa jautājumiem, kas respondentam nepiedāvāja atbilžu variantus, tā vietā respondents varēja brīvā formā atbildēt uz uzdoto jautājumu. Atvērta tipa jautājumi tika piedāvāti tādēļ, ka atbilžu varianti atvieglo datu apkopošanu un interpretāciju, tomēr reizē iegrožo respondentu un nesniedz tik precīzu informāciju. Tika izmantoti arī slēgta tipa jautājumi ar papildus atbilžu variantu: cits_________, kas bija kompromisa variants starp slēgta un atvērta tipa jautājumiem.
Sākumā aptaujas mērķauditorija bija plaša- visa vecuma un dzimuma cilvēki. Vēlāk, saņemot aptaujas rezultātus, tika izdarīts slēdziens, ka aptaujas mērķauditorija ir jāsašaurina uz Ventpils Augstskolas studentiem, jo vislielākā atsaucība bija tieši no šo studentu puses. Tādējādi mērķauditorija ir definēta kā studenti 18 līdz 26 gadu vecumā.
Liela uzmanība tika pievērsta jautājumu secībai. Ievadjautājumam tika izvēlēts vienkāršs un interesants jautājumu: „Vai Jūs ikdienā ievērojat reklāmas, kuras ir izvietotas uz ielām,” lai vienkārši izveidotu sarunu ar respondentiem. Otrais jautājums „Kas ir pirmais, ko ievērojat šādās reklāmās?” tika veidots atvērtā formā, lai respondenti varētu izteikt savu viedokli par attiecīgo tematu. Apkopojot anketēšanas rezultātus, tika izdarīts secinājums, ka otrā jautājumu izvēle bija kļūda, jo tas nobaidīja daudzus respondentus no turpmākas anketas aizpildīšanas laika trūkuma dēļ. Anketas pildīšanu uzsāka 85 respondeti, bet uz otro jautājumu jau atbildēja tikai 74 respondenti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация