Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387178
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Masu mediji ir gan prese, gan radio, gan televīzija, gan internets. Masu saziņas līdzekļiem var iedalīt noteiktas lomas demokrātijas veidošanā. Pastāv dažādi viedokļi: ir autori, kas uzskata, ka mediju loma demokrātijās ir ļoti nozīmīga, taču vairāki autori savos darbos uzsver negatīvo, ko ietver šie komunikācijas kanāli.
Mūsdienās aktuāls jautājums ir jaunās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kas varētu ieņemt nozīmīgu lomu pilsoņu informēšanā par politiskajiem procesiem, pilsoņu līdzdalības veidošanā, debatējot par nozīmīgiem jautājumiem, iespējams, arī mobilizēšanā. Taču pastāv arī problēmas – internets nav pieejams visai sabiedrībai, tādēļ aktuāls ir jautājums, vai šis salīdzinoši jaunais masu medijs veicina demokrātiskāku sabiedrības pārvaldi.
Literatūras analīzē ir iekļauti vairāku autori viedokļi par masu mediju nozīmi demokrātiskos procesos, arī mediju negatīvās iezīmes. Neliels uzsvars ir likts uz elektroniskajiem saziņas līdzekļiem, konkrētāk, uz interneta nozīmi, jo tas paver jaunas iespējas pilsoņu viedokļu apmaiņā. Literatūras pārskata beigu daļā tiek apskatīta likumdošana un situācija Latvijā, kā arī neliels ieskats Eiropas Padomes nostājā. Nobeigumā tiek izdarīti galvenie secinājumi par apskatīto literatūru.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация