Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:640910
 
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Galvenā daļa    4
  Uztura ietekme uz mentālo veselību    4
  Mentālās veselības traucējumi un uzturs    6
  Secinājumi    7
  Izziņas avotu saraksts    8
Фрагмент работы

Secinājumi
Lai arī gribētos domāt, ka mentālās veselības traucējumu atrisināšanai nepieciešams ir mierīgs dzīvesveids, psihoterapeita apmeklējums vai kādu spēcīgāku medikamentu lietošana, tad tomēr kāda pilnvērtīga maltīte draugu vai ģimenes lokā arī spēs nedaudz palīdzēt.
Nevajag baidīties no taukiem. Lietojiet neaizstājamās taukskābes, un jūsu smadzeņu šūniņas tiks stiprinātas. Neaizmirstiet par saliktajiem ogļhidrātiem, kuri pasargās šūnas no brīvo radikāļu radītā oksidatīvā stresa. Iekļaujiet uzturā olbaltumvielas, jo tur esošās aminoskābes ir nepieciešamas neiromediatoru normālai darbībai. Un svarīgi atcerēties arī par vitamīniem un minerālvielām, kas palīdz šīm iepriekšminētajām funkcijām notikt.
Taču, lai cilvēkam būtu iespējas tikt pie kvalitatīva uztura, ir svarīgi, lai augļu, dārzeņu, pākšaugu, graudaugu, gaļas, zivju un jūras velšu cenas būtu lētākas, nekā jau gatavai pārtikai. Valstij ir jāiesaistās cilvēku labklājības veicināšanā, jāpiedāvā kvalitatīvi, uzturvielām bagāti produkti, lai izvairītos no dažādu mentālo veselības traucējumu un arī citu slimību attīstības.
Ēdienam nav vecuma. Ir svarīgi iepazīstināt bērnu jau no agra vecuma ar visdažādākajiem produktiem un pārliecināt viņu, ka tas ir nepieciešams. Izteikts uzturvielu deficīts, radīs problēmas mācībās, sadzīvē un iespējams pat attīstīs kādas nevēlamas saslimšanas gaitu.
Uzturs ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Tas ļauj mums elpot, kustēties, domāt un darīt. Bez tā mums nebūtu spēka un ne arī vēlmes to darīt, jo it visiem mūsu ķermeņa orgāniem ir nepieciešama enerģija vai citu uzturvielu šķelšanas galaprodukti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация