Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:161486
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Mīlestība un cilvēka dzīve    4
  Mīlestība un personība    6
  Mīlestība ceļā uz pilnību    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Secinājumi
Mīlestība ir viens no svarīgākajiem elementiem cilvēka dzīvē. Mīlestība lielākoties caurvijās visai cilvēka dzīvei. Tā pavada cilvēku jau kopš dzimšanas. Pirmā mīlestība, kas cilvēkam tiek dota dzīves laikā ir mātes un ģimenes mīlestība. Turpmākajā savā dzīvē cilvēks neapšaubāmi piedzīvo vairākus citus mīlestības veidus – mīlestību pret kādu citu cilvēku, pret sevi, kā arī pret kādu hobiju, aizraušanos vai lietu. Mīlestība cilvēku pavada līdz pat nāvei. Reti kura cilvēka dzīvē nav sastopama vispār nekāda mīlestība.
Mīlestība ir jākopj visas dzīves laikā. Tā ir īpaša un ar to ir jābūt uzmanīgam. Mīlestība, neapšaubāmi, var kļūt par cilvēka dzīves jēgu un aizēnot visas citas mazsvarīgas lietas. Tieši mīlestība ir tā, kas piešķir jēgu dzīvošanai, piepilda un padara to skaistu.
Viens no svarīgākajiem momentiem mīlestībā ir cilvēka personības paplašināšanās, tās izlaušanās no šaurajiem egocentrisma rāmjiem. Tā ļauj viņam pilnveidoties. Mīlestības ceļā cilvēks attīsta savu personību, savas jūtas, tieksmes un vajadzības. Mīlestība ļauj cilvēkam iepazīt pašam sevi.
Patiesi mīlēt spēj tikai dziļi tikumīgs cilvēks, jo mīlestība nav tikai kaislība, tā ir arī spēja saprast otru un pieņemt viņa unikālo personību. Patiesā mīlestībā cilvēks spēj pieņemt otra netikumus, kā arī piedot pieļautās kļūdas, jo mīlestība balstās uz ticību, dziļu savstarpēju sapratni un cieņu, pienākuma un atbildības jūtām.
Mīlestība ir viena no formām, kurā cilvēks cenšas izpaust savu pilnību. Viņš cenšas pilnveidoties un sasniegt maksimumu. Mīlestība ir nevis pasīva, bet aktīva rīcība, stāvoklis, kurā mīl, nevis iemīlēšanās. Tā ir saistīta ar atdošanu, nevis ņemšanu. Patiesā mīlestībā cilvēks ir tendēts dot nesaņemot neko pretī. Cilvēks jūt „dabisku” nepieciešamību par kādu gādāt, rūpēties un atbildēt.
Mīlestība ir svarīga dzīves sastāvdaļa. To nepiedzīvojot, cilvēks nespēj izjust daudzas emocijas, nespēj uztvert dažādas lietas un sajūtas. Šo sajūtu trūkums var traucēt saskarsmē ar citiem cilvēkiem. Tas var likt cilvēkam noslēgties. Tieši tāpēc ir svarīgi ik brīdi atgādināt kādam, ka viņu mīli, ka viņš nav viens. Ja cilvēks to apzināsies, tad viņam vienmēr būs vēlme kāda dēļ dzīvot, cīnīties un neapstāties.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация