Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503998
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Mobinga jēdziens un būtība   
  Mobings kā personisks aizskārums un tā sekas   
  Tiesiskie aizsardzības līdzekļi pret mobingu   
1.  Civiltiesiskie aizsardzības līdzekļi   
2.  Krimināltiesiskie aizsardzības līdzekļi   
3.  Cilvēktiesību aizsardzības līdzekļi   
Фрагмент работы

Līdz ar 21.gs. Latvijā ir ienācis arī jauns jēdziens – mobings. Pēdējos gados jautājums par to, kas ir mobings bija kļuvis visai populārs, par to liecina neskaitāmās publikācijas pasaules globālajā tīmeklī, kā arī avīzēs un žurnālos par psiholoģisko terorizēšanu darba vietā, par to tiek rīkotas konferences un semināri, taču pēdējos pāris gadus, konkrēti Latvijā, jautājums par mobingu ir noklusis. Tas ir tāpēc, ka ir citi aizsardzības līdzekļi kā, piemēram, cilvēktiesības, ar kuru palīdzību persona var aizsargāt savas dabiskās tiesības, konkrētāk mobinga gadījumā – personas neaizskaramību. Deviņdesmito gadu sākumā vairāki ārzemju zinātnieki uzsāka mērķtiecīgu eksperimentu sēriju, lai detalizēti izpētītu mobingu, kā arī pievērsa lielu nozīmi speciālu rehabilitācijas programmu izveidei, lai sniegtu palīdzību mobinga upuriem. Daudzi zinātnieki uzskata, ka mobings ir viena no uzvedības formām, kā indivīds atbrīvojas no negtīvas enerģijas (G. Plitzkat.). Savukārt citi autori uzsver, ka mobings ir slēptā konflikta forma (R.W. Mack, R.S. Snyder.).
Latvijā nav juridiski regulēts – kas “slēpjas zem” jēdziena mobings līdz ar to indivīdam nav arī iespēju sevi tiesiski aizsargāt. Gan Latvijā, gan arī citās valstīs plaši mobings tiek pētīts psiholoģijā, kur mobings kā parādība procentuāli visvairāk tiek attiecināts uz darba tiesiskajām attiecībām, taču tajā pašā laikā mobings ir novērojams arī citās attiecībās, kur piedalās vismaz divi cilvēki. Mobinga juridiskos aspektus 2004. gadā „Jurista Vārdam” ir izklāstījis J. Neimanis, taču attiecinādams mobingu tikai uz darba tiesiskajām attiecībām. J. Neimanis dotajā brīdī ir vienīgais jurists, kurš ir nopietni pētījis mobingu no juridiskā viedokļa. Socioloģe S. Omārova ir diezgan atturīgi centusies skaidrot tiesiskos aizsardzības līdzekļus pret mobingu, sniedzot interviju I. Ieviņai – šī publikācija ir atrodama http://psihologijaspasaule.lv. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация