Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:802485
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Motivācijas jēdziens    2
1.1.  Motivācijas teorijas    3
1.2.  Abrahama Maslova motivācijas teorija    3
1.3.  Frederika Hercberga divfaktoru teorija    5
1.4.  Motivācijas radīšanas metodes    7
1.5.  Monetārais atalgojums    7
1.6.  Nemonetārais atalgojums    9
1.7.  Nemonetāra motivēšana    9
  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    12
Фрагмент работы

5. Bagātināts darba saturs. Darba satura bagātināšana nodrošina iespēju darbinieka psiholoģiskajai izaugsmei. Darba saturs ir jābagātina, lai panāktu efektīvu personāla izmantošanu, tomēr šo jēdzienu nevajadzētu jaukt ar darba apjoma palielināšanu. Darbiniekam jāpieškir iespēja veikt ikdienā neierastus uzdevumus, iespējams, sarežģītākus nekā iepriekš. Daļēji jāsamazina kontrole pār darbiniekiem, saglabājot atbildību. Jādeliģē papildu pilnvaras attiecībā uz viņu darbu, jāsniedz sava veida brīvība. Šāda darba pieeja liek darbiniekiem sajust, ka organizācija pievērš viņiem uzmanību, ka viņu spējas tiek novērtētas. Viņiem ir iespēja pierādīt sevi darbā daudzpusīgāk, nekā darot monotonu darbu. Tiek apmierināta piektā līmeņa vajadzība- vajadzība pēc pašapliecināšanās, tādēļ bagāts darba saturs strādā kā motivators. ( Grāmatu sērija „ Havard business review on”, 2007, 60).
Analizējot literatrūras materiālus par motivāciju, autore secina, ka cilvēka virzību, aktivitāti un interesi par kādu parādību vai darbību nosaka viņa iekšējais stimuls, mērķis un apņēmība to sasniegt, citiem vārdiem sakot- motivācija. Bet, uz jautājumu, kas rada cilvēkos šo stimulu, vēlmi un mērķi, atbild vairākas motivācijas teorijas. Ņemot vērā A. Maslova motivācijas teoriju un F. Hercberga divfaktoru teoriju, autore secina, ka visa procesa pamatā ir cilvēka vajadzības, kuras viņš tiecas apmierināt. Vēlme būt apmierinātam ir galvenais motivators. Motivēts darbinieks ir organizācijas lielākā vērtība, jo viņš ir tendēts uz produktivitāti. Autore secina, ka darbinieku motivēšanā nepastāv viltības. Ir nepieciešama skaidra, objektīva situācijas izpratne, labas zināšanas par cilvēka dabas kaprīzēm jeb vajadzībām gan individuālā, gan grupas līmenī, saprātīgu mērķu nospraušana un sabalansēta materiālo un nemateriālo stimulu sistēmas izveide.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация