Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:684126
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mēs dzīvojam laikā, kad visas pasaules valstis sakārto, pārveido savu izglītības sistēmu. Pārmaiņas izglītībā norit vienlaikus ar sociālajām un ekonomiskajām pārmaiņām. Nozīmīgi, ka tieši izglītība tiek uzskatīta par par pārmaiņu nesēju, jo tā sagatavos cilvēkus dzīvei un zināšanām balstītā sabiedrībā, tolerantā, dauzdkultūru un strauji mainīgajā sabiedrībā. [5, 9].
Eiropas valstu pārstāvniecība izglītībā kā galveno izglītības pārmaiņu procesā rosina akcentēt: mācīties iegūt zināšanas, mācīties strādāt (darīt), mācīties dzīvot kopā un mācīties būt.
Vārds "pārmaiņas" pēdējos gados ir kļuvis par sava veida modes vārdu. Daudziem tas saistās galvenokārt ar pozitīvam izjūtām, taču ļoti daudziem šīs asociācijas ir negatīvas. Vieniem pēdējie gadi ir devuši izaugsmes spējas, citiem- bezdarbu un bezcerību. Un šim procesam vidū,
krustugunīs, atrodas skola. Vieta, kur sastopas tik dažādi bērni no tik dažādām mājām; vieta, no kuras dažbrīd pieprasa gluži pretējas lietas; vieta, kur galvenokārt strādā tie paši cilvēki, kas pirms desmit gadiem, bet no kuriem prasa dzīvot un macīt pa jaunam, līdz galam nepasakot, kā un ko? Skolas stratēģiska attīstības plāna izstrādes pamatā ir nepieciešamība veikt pārskatāmu izglītības iestādes attīstības plānošanu, lai nodrošinātu iesākto pārmaiņu turpināšanu, pamatotu, regulāru izvērtēšanu un ilgtermiņa attīstības nodrošināšanu [6.,7.].


Es strādāju ………………………..vidusskolā,tā atrodas ……………. mikrorajonā –……………… (35km no Rīgas). Mikrorajonā atrodas vēl 1 vidusskola, 1 pamatskola un 1 ģimnāzija.
Tā ir jaunākā izglītības iestāde ………, labā tehniskā stāvoklī un paredzeta 1200 skolēnu vietām, diemžēl šobrīd skolā mācās tikai 530 izglītojamie.
Skolā strādā 74 pedagoģiskie darbinieki. No tiem pamatdarba ar dažādu darba slodzi strada 61. Lielākajam vairumam pedagogu skolā nostrādātais laiks ir robežās no 8-22 gadi. Šobrīd visiem skolā strādājošiem pedagogiem ir augstākā pedagoģiska izglītība. 3 skolotāji ir pabeiguši studijas maģistrantūrā.
Jūrmalas pilsētas Mežmalas vidusskola ir Jūrmalas pilsētas domes dibināta un pakļautībā esoša vispārējās vidējās izglītības iestāde, kura īsteno piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātās pirmsskolas izglītības mazākumtautību, vispārējās pamatizglītības mazākumtautību, vispārējās vidējās izglītības mazākumtautību programmas un interešu izglītības programmas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация