Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:278693
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dažādās kultūras un sociālos slāņos cilvēks tiecies lietot vielas, kas spēj izmainīt viņa apziņu, uztveri, fizisko stāvokli. Šo vielu lietošanas diapazons ir plašs, sākot no augstākajiem reliģiskiem kultiem un rituāliem līdz “vienkāršam alkoholismam”. Arī izmantojamo vielu saraksts ir garš un nemitīgi papildinās.
Jau antīkajā pasaulē imperators Marks Aurēlijs bija opija cienītājs, arī kardināls Rišelje lietoja narkotikas. Vācu rakstnieks Karls Gučkovs izmantoja miega zāles apreibināšanas nolūkos. Izcilais amerikāņu rakstnieks Edgars Alans Po lietoja opiju, kas noveda viņu izmisumā, neprātā un nāvē, nomirstot mistiskos nenoskaidrotos apstākļos. Hašišs bija tiešs iemesls psihiskajai slimībai un pārlieku ātrai nāvei Sarlam Bodlēram. Tas pats notika ar dziedātāju Edīti Piafu. Tādus roka elkus kā Elvisu presliju, Džimmiju Hendriksu pazudināja narkotikas. Arī ASV prezidents Kenedijs bija narkotiku cienītājs.
Sengrieķu mīts stāsta par skaisto jaunekli Narcisu, upes dieva Kēfas un upes Nimfas Najādes dēlu Liriopolē. Ieraugot savu atspulgu ūdenī, Narciss iemīlējās sevī un iznika. Dievi viņu pārvērta par ziedu. Grieķu vārds Narciss ir saistīts ar grieķu narkozis – nāve, no vārda narkao – sastingt, sacietēt un narkoe – sastingšana, paralīze. No tā arī vārdi narkotikas, narkotisks. Narkozis, narkē un grieķu vārda nekros – mirstošais, līķis un nekrozis – nāve (salīdzināšanai ar nekrologs, Nekropole – kapsēta).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация