Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:976489
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Kas ir narkomānija   
2.  Iemesli, kas pamudina cilvēku pirmo reizi pamēģināt narkotikas   
3.  Narkotikas veidi   
4.  Narkomānija un krimināllietas   
  Nobeigums   
Фрагмент работы

Narkotisko un psihotropo vielu tirdzniecība pasaulē ir viens no ienesīgākajiem kriminālā biznesa veidiem. Latvijā šī problēma ir labi pazīstama. Jau pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Latvija kļuva par narkotiku tirdzniecības tranzītvalsti, kā arī saņēmējvalsti, un šeit nepārtraukti saasinās kriminogēnā situācija saistībā ar narkotiku tirdzniecību, narkotisko un psihotropo vielu atkarību (turpmāk – narkomānija), kā arī ar tādiem noziegumiem, kuru izdarīšana saistīta ar narkotikām.
Dažādi starptautisku un Latvijas organizāciju veiktie pētījumi liecina, ka sociālā atstumtība, vērtību maiņa jauniešu uztverē, plaša legālo un nelegālo narkotiku pieejamība ir galvenie narkotiku un narkomānijas izplatību veicinošie faktori. Narkotiku aizvien pieaugošās izplatības dēļ sabiedrībā sāk parādīties tādas negatīvas tendences kā samierināšanās ar situāciju vai emocionāla un sociāla norobežošanās no narkomānijas problēmas, kas vēl vairāk saasina problēmu un apgrūtina tās risināšanas iespējas.
Vairākums narkomānijas upuru ir jauni cilvēki, un tas neizbēgami atstās būtisku iespaidu uz Latvijas sabiedrības veselības stāvokli nākotnē, valsts turpmāko kopējo sociālo un ekonomisko attīstību. Var prognozēt, ka izdevumi šo cilvēku ārstēšanai turpmāk tikai palielināsies. Turklāt šie cilvēki ļoti bieži kļūst atkarīgi no noziedzīgās pasaules darboņiem un iesaistās dažādos noziegumos, kuriem nereti raksturīga neattaisnota vardarbība. Tas viss būtiski mazina sabiedrības uzticēšanos valsts tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī valsts pārvaldei kopumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация