Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:197608
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc izdarīta noziedzīgā nodarījuma cilvēki vienmēr cenšas noskaidrot vainīgo personu un piespriest viņam pelnīto sodu. Šī sabiedrības rīcība ir pilnīgi saprotama, bet ir arī tāds cilvēku kopums, kam vairāk interesē noziedznieka personība. Ar pētījumiem, par noziedznieka personību, tiek dotas jaunas iespējas precizēt un detalizēt kriminālu nodarījumu novēršanu un brīdināšanu par tiem.
Neapšaubāmi noziedznieka personības problēma ir viena no svarīgākajām un būtiskākajām visā kriminoloģijā. Šīs problēmas izpēte un kriminālo personību īpatnību noteikšana var sekmēt kriminoloģijas prakses un teorijas pilnveidošanu. Var atzīt, ka noziedzība kā sociāla parādība ir determinēta ne tikai ar sociāliem ekonomiskiem un citiem cēloņiem, bet ir saistīta ar to personību īpatnību kopumu, kuras izdara kriminālus pārkāpumus. Noziedzības cēloņi projicējas uz visu kriminālo nodarījumu kopumu tieši caur noziegumu izdarījušo personu sociālajām vērtībām, pasaules uzskatu, individuālajām interesēm un vajadzībām.
Pētījumi, kas veltīti noziedznieka personības izziņai, dod iespējas ne tikai apzināt to specifisko cilvēku grupu, kuri izdara kriminālus nodarījumus, īpatnības, kas varētu būt atšķirīgas viņu sociālajās lomās, noskaidrot, kā veidojas noziedznieka personība, bet arī fokusēt uzmanību uz vienu būtiskākajiem noziedzības novēršanas un brīdināšanas objektiem – cilvēku, kā konkrēta krimināla nodarījuma subjektu. Noziegums un tā subjekts individuālā līmenī ir nozīmīgākie elementi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1218413
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация